Τετάρτη 27 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ
Επιτροπή πρωτοβουλίας και στη Λαμία

Διευρύνονται οι πρωτοβουλίες και σε άλλες περιοχές

Επιτροπή πρωτοβουλίας για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη Συνθήκη του Μάαστριχτ και τη διακυβερνητική διάσκεψη συγκροτήθηκε και στη Λαμία.Η απόφαση της συγκρότηση πάρθηκε μετά από ευρεία σύσκεψη που έγινε στην αίθουσα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Λαμίας και στη διάρκεια της συζήτησης υπογραμμίστηκε η σημασία της ολοκληρωμένης ενημέρωσης του λαού και η δυνατότητα να αποφασίσει ο ίδιος για την τύχη του.

Η επιτροπή που συγκροτήθηκε είναι ανοιχτή σε κάθε πολίτη που θέλει να προσφέρει στη συγκεκριμένη προσπάθεια και θα ασχοληθεί με την εξεύρεση τρόπων ενημέρωσης των πολιτών της Λαμίας. Θα συγκεντρώσει υπογραφές, θα οργανώσει συσκέψεις, θα πραγματοποιήσει περιοδείες στις γειτονιές και τα χωριά του νομού και θα εργαστεί για την ανάπτυξη αγώνων που θα ισχυροποιούν τη διεκδίκηση του δημοψηφίσματος. Η επιτροπή αποτελείται από τους:

Αλεξόπουλο Αλέξη,μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας και αντιπρόεδρος του σωματείου SOYLIS.

Ηλιόπουλο Ιωάννη,μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και πρόεδρος Συνδικάτου Οικοδόμων Καμένων Βούρλων.

Τσέτσο Θύμιο,μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας Υδρευσης - Αποχέτευσης και πρόεδρος σωματείου εργαζομένων ΔΕΥΑΛ.

Αναγνωστόπουλο Θεόδωρο,πρόεδρος Ομοσπονδίας Αγροτικών συλλόγων νομού Φθιώτιδας.

Φίτσιο Τάκη,αντιπρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Νομού Φθιώτιδας.

Καραπέτσα Τάσο,δημοτικό σύμβουλο Δήμου Στυλίδας και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Συνδικάτου Οικοδόμων Στυλίδας.

Βενιζέλο Αντώνη,δημοτικό σύμβουλο Δήμου Καμένων Βούρλων.

Τσακατούρα Ηλία,συνταξιούχο Γεωπόνο.

Καλαπέτσα Κώστα,συνδικαλιστή αγρότη.

Αλεξίου Δημήτρη,συνδικαλιστή οικοδόμο και

Αναστασοπούλου Αλέκα,υπάλληλο του Κέντρου Υγείας Στυλίδας.

  • Η τοπική Επιτροπή Δημοψηφίσματος για το Μάαστριχτ στο Βόλο πραγματοποιεί σήμερα στις 6.30 μ.μ. στο δημαρχείο της Ν. Ιωνίας συζήτηση με θέμα: "Δημοψήφισμα για τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, το αίτημα και η τεκμηρίωσή του".Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση του λαού της Μαγνησίας για τη Συνθήκη του Μάαστριχτ ενόψει και της Διακυβερνητικής Διάσκεψης που αρχίζει την Παρασκευή στο Τορίνο. Ομιλητής θα είναι οΓ. Γκικόπουλος πρώην γενικός γραμματέας της ΓΕΣΑΣΕ.
  • Η τοπική Επιτροπή Δημοψηφίσματος για το Μάαστριχτ που συγκροτήθηκε στη Ζάκυνθο διοργανώνει το Σάββατο 30 Μάρτη στις 8 μ.μ. συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου. Στα αιτήματα της Επιτροπής περιλαμβάνονται, η διεξαγωγή δημοψηφίσματος, ώστε, όπως τονίζεται στη διακήρυξη που εκδόθηκε, να αποφανθεί ο λαός με "ναι" ή "όχι" συνολικά για τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, δηλαδή αν δέχεται εκχώρηση κυριαρχικών του δικαιωμάτων, αφού προηγηθεί του δημοψηφίσματος ενημέρωση του ελληνικού λαού για όλες τις πλευρές της συνθήκης. Επίσης, όπως τονίζεται στη διακήρυξη, στην Επιτροπή έχει θέση κάθε πολίτης που στηρίζει το αίτημα για δημοψήφισμα, ανεξάρτητα από την άποψη που έχει για τον ρόλο και τη φυσιογνωμία της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΒΟΙΑ (2023-09-09 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις για τις 21/6 (2003-06-05 00:00:00.0)
Ογκώδης διαδήλωση στη Λαμία (1998-12-04 00:00:00.0)
Δημοψήφισμα για καταδίκη Μάαστριχτ - Αμστερνταμ (1997-10-07 00:00:00.0)
Πολλαπλασιάζονται οι υπογραφές (1996-04-03 00:00:00.0)
Διευρύνονται οι εκδηλώσεις (1996-03-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ