Τετάρτη 27 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Παραβιάσεις και "υπερβολές"...

Για "υπερβολές" όσον αφορά την παρουσίαση από τα μέσα ενημέρωσης των τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο έκανε λόγο χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Ρέππας, ο οποίος ζήτησε να μη δίνεται η εντύπωση ότι "εμείς ως χώρα είμαστε σε μια αγχώδη και αγωνιώδη ένταση".

Στο μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκεται η προγραμματισμένη ετήσια αεροναυτική άσκηση του ΝΑΤΟ, που διεξάγεται στην ηπειρωτική Τουρκία, την Α. Μεσόγειο και το κεντρικό Αιγαίο. Η άσκηση θα διαρκέσει μέχρι τις 5 του Απρίλη, ωστόσο οι δραστηριότητές της στο Αιγαίο προβλέπεται να ολοκληρωθούν σήμερα. Η Ελλάδα δεν παίρνει μέρος σε αυτή άσκηση, όπως ούτε σε άλλες ΝΑΤΟικές στο Αιγαίο, λόγω της αμφισβήτησης εκ μέρους της Τουρκίας, με την υποστήριξη και άλλων ΝΑΤΟικών χωρών, των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο.

Πάντως και κατά τη διάρκεια αυτής της άσκησης σημειώθηκαν παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο. Επίσης "κινητικότητα" τουρκικών ναυτικών μονάδων παρατηρήθηκε, ιδίως προχτές, και στη θαλάσσια περιοχή της Δωδεκανήσου, όπου σύμφωνα με το υπουργείο Αμυνας "παραβιάστηκαν οι κανόνες της αβλαβούς διέλευσης" εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ