Τετάρτη 27 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Να μη βλαφτεί το Ολυμπιείο

Ο Εθνικός Γυμναστικός Σύλλογος επιδιώκει επέκταση των εγκαταστάσεών του στον αρχαιολογικό χώρο, επέκταση που θα προσβάλει τους μνημειώδεις στύλους του Ολυμπίου Διός

Πυκνώνουν οι πιέσεις του Εθνικού Γυμναστικού Συλλόγου προς το Πολεοδομικό Γραφείο του Δήμου Αθηναίων,ώστε να επιτύχει την ανανέωση της παράνομης άδειας που δόθηκε το 1992 για την ανέγερση κλειστών εγκαταστάσεων μεγάλης κλίμακας στον αρχαιολογικό χώρο του Ολυμπιείου.Τα παραπάνω καταγγέλλει η Ελληνική Εταιρεία για την Προστασία του Περιβάλλοντος και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Η Εταιρεία σε σχετικό έγγραφο, που έστειλε στο δήμαρχο Αθηναίων, Δ. Αβραμόπουλο, με την παράκληση να κοινοποιηθεί στον αντιδήμαρχο, Η. Σκαλαίο, στον υπουργό Πολιτισμού Στ. Μπένο και στην Α Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων,σημειώνει ότι θα αντισταθεί σθεναρά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο καταφανούς κακοποίησης ενός σημαντικού αρχαιολογικού χώρου.Συμπληρώνει, δε, ότι όλα αυτά συμβαίνουν όταν "μπαίνει σε εφαρμογή το μεγαλόπνοο σχέδιο για την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων της Αθήνας, για χάρη του οποίου θα έπρεπε να απομακρυνθούν και οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις του Εθνικού, με την εξαίρεση ίσως μικρού μέρους υπαίθριων εγκαταστάσεων".Για έναν, όμως, ακόμη λόγο η Εταιρεία δηλώνει ότι θα αντισταθεί με κάθε τρόπο: "κάτω από τις σημερινές συνθήκες κάθε δημόσιος ελεύθερος χώρος μέσα στα όρια του Δήμου Αθηναίων, πρέπει να θεωρείται αδιαπραγμάτευτος".

Είναι αναγκαία η υπενθύμιση ότι ο Εθνικός Γυμναστικός Σύλλογος είχε αποσπάσει, το 1992, παράνομη άδεια οικοδόμησης, χωρίς να τηρηθούν οι προϋποθέσεις που θέτει το ΠΔ 16/8/88, και ιδιαίτερα η απαίτηση να υπάρχει προηγούμενη σύμφωνη γνώμη της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας.

Υστερα από τις τελευταίες εξελίξεις ο Λεων. Αυδής,επικεφαλής του συνδυασμού "Αγωνιστική Συνεργασία για την Αθήνα",έστειλε διάβημα προς το Δήμο Αθηναίων να παγώσουν οι διαδικασίες και να συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ