Πέμπτη 28 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

Είναι αντίθετα

στο Σύνταγμα!!!

Τις διατάξεις του Συντάγματος βρήκε τώρα η κυβέρνηση σαν άλλοθι, προκειμένου να απορρίψει το αίτημα των συνταξιούχων να εξαιρεθούν από τη φορολογία εισοδήματος. Την ίδια ώρα όμως, αδιαφορώντας για το τι λέει το Σύνταγμα, προχωρά σε φοροαπαλλαγές δισεκατομμυρίων όταν πρόκειται για τις πολυεθνικές που θα κατασκευάσουν το αεροδρόμια στα Σπάτα ή τη ζεύξη Ρίου - Αντιρρίου.

Το προαναφερόμενο αίτημα των συνταξιούχων, μαζί με το αίτημα της αύξησης των συντάξεων έφερε χτες στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Στρ. Κόρακας,για να εισπράξει από τον υφυπουργό Οικονομικών Γ. Ανωμερίτη την εξής απάντηση: "Το πρώτο θέμα δεν μπορεί να γίνει δεκτό, διότι αντίκειται στις διατάξεις του Συντάγματος", ενώ για τις αυξήσεις των συντάξεων παρέπεμψε στη γνωστή Επιτροπή που έχει συσταθεί, λέγοντας γενικά ότι τον Ιούνιο θα καταθέσει το πόρισμά της. Ο Γ. Ανωμερίτης ακολούθως υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έχει λάβει κάποια μέτρα για την ελάφρυνση της φορολογίας μισθωτών και συνταξιούχων, παραδεχόμενος ταυτόχρονα ότι "δεν έχει αλλάξει η όλη εικόνα".

Ο Στρ. Κόρακας, αφού κάλεσε τον υφυπουργό να διαβάσει τη σύμβαση για το αεροδρόμιο των Σπάτων, τόνισε: "Οταν πρόκειται για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, το Σύνταγμα προσαρμόζεται". Αναφερόμενος εξάλλου στο πολυδιαφημισμένο πόρισμα της Επιτροπής για τις συντάξεις, προέβλεψε ότι τον Ιούνιο η κυβέρνηση θα ξανακοροϊδέψει τους συνταξιούχους, θα πει τα γνωστά περί δημοσιονομικών προβλημάτων και τελικά θα τους δώσει - αν τους δώσει - κάποια ψίχουλα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ