Πέμπτη 28 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κυνισμός και "με το νόμο"

Εκτός από παγκόσμιος χωροφύλακας, οι ΗΠΑ εμφανίζονται και ως παγκόσμιοι νομοθέτες. Πριν από λίγο διάστημα, ήταν η υπόθεση της Κούβας που οδήγησε τους Αμερικανούς να εισάγουν νόμο στο εσωτερικό της χώρας τους, για την επέκταση του εμπορικού αποκλεισμού κατά της σοσιαλιστικής χώρας. Με το γνωστό καουμπόικο στιλ τους, απεφάνθησαν ότι όλες οι υπόλοιπες χώρες θα πρέπει να προσαρμοστούν στην απόφασή τους, για ένταση του "εμπάργκο" κατά της Κούβας, γιατί έτσι, λέει, επιβάλλει το εσωτερικό Δίκαιο των ΗΠΑ!

Παράλληλα, κάθε χρόνο, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προχωρά στη δημοσίευση της έκθεσής του, όπου, υπό τύπον βαθμολογητή και ιεροεξεταστή, κατατάσσει τις διάφορες χώρες, με βάση το σεβασμό που επιδεικνύουν απέναντι στα ανθρώπινα δικαιώματα. Ερχονται, δηλαδή, οι ΗΠΑ και βάσει του εσωτερικού τους Δικαίου - του Δικαίου που επιδεικνύει στην πράξη πρωτοπόρα "τύφλωση" σε φαινόμενα, που αρχίζουν από το ρατσισμό μέχρι τη "ραμποειδή" δράση των κατασταλτικών τους μηχανισμών, όπως στους δρόμους του Λος Αντζελες - αυτοαναγορεύονται σε τιμητές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπου Γης!

Τις τελευταίες μέρες, η χώρα μας ζει ένα ακόμα δείγμα της δράσης του παγκόσμιου νομοθέτη... Οι ΗΠΑ, επειδή, λέει, έτσι υπαγορεύει το εσωτερικό τους Δίκαιο, μετατρέπονται σε ελεγκτές της ασφάλειας των αεροδρομίων ανά τον κόσμο, στα πλαίσια της γενικότερης "αρμοδιότητάς τους" (!) για την καταπολέμηση (!) της τρομοκρατίας. Εκδίδουν, μάλιστα, αποφάσεις αξιολόγησης των αεροδρομίων, τις οποίες δημοσιοποιούν, στα πλαίσια της άσκησης πίεσης για την προώθηση των σχεδίων τους, και τις οποίες οι υπόλοιπες χώρες - εκτός της ελεγχόμενης - πρέπει να "λαμβάνουν υπόψη" (όταν δεν τους επιβάλεται να τις ακολουθούν κατά γράμμα).

Αυτή η τακτική δείχνει το βαθμό κυνισμού των παγκόσμιων τρομοκρατών στις συνθήκες του σύγχρονου κόσμου. Είναι πλευρά της "Νέας Τάξης", που οικοδομούν. Μιας "Νέας Τάξης", που αντιλαμβάνεται ολόκληρο τον πλανήτη ως "ενδοχώρα" των ΗΠΑ. Εναν πλανήτη, που θα υπακούει και θα συμμορφώνεται στις υποδείξεις και στη ...Δικαιοσύνη των Αμερικανών. Απέναντι σε αυτή την τακτική επίδειξης ισχύος και αυταρχισμού, που δεν μπορεί παρά να εξοργίζει τους πάντες και όχι μόνο όσους την υφίστανται άμεσα, οι "ρεαλιστές" της υποταγής, και στην Ελλάδα, πλασάρουν ως "ευφυή διπλωματία" τη λογική του "να τα έχουμε καλά" με τους γκάνγκστερ. Που σημαίνει, να γίνουμε πλασιέ της ...Δικαιοσύνης τους ή, με άλλα λόγια, να αποδεχτούμε και "νομικά" την επικυριαρχία τους.

Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ