Πέμπτη 28 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Παγκόσμια Ημέρα και Συνέδριο Θεάτρου

Το Ελληνικό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου θα γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 1996, (27/3), με ειδική εκδήλωση αφιερωμένη στις "Πρώτες Αρχές της Οπερας στην Ελλάδα".Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά,(1/4, 8.30μμ), σε συνεργασία με τη Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Πειραιά.Ομιλητής θα είναι ο μουσικολόγος και μουσικοκριτικός Γιώργος Λεωτσάκος και θα συμμετέχουν η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΑ,με αρχιμουσικό τον Βύρωνα Φιδετζή και σολίστ την Μάρθα Αράπη και τον Βαγγέλη Χατζησίμο.Θα ερμηνευτούν έργα των: Νικολάου Χαλικιόπουλου - Μάτζαρου (1795 - 1872), Παύλου Καρρέρ(1829 - 1896), Σπύρου Σαμάρα (1861 - 1917) και Διονυσίου Λαυράγκα (1860 - 1941). Θα προλογίσει ο πρόεδρος του Κέντρου, Σπύρος Ευαγγελάτος.(Είσοδος ελεύθερη).

  • Χτες, σε μήνυμά του για την Ημέρα Θεάτρου, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Νίκος Κούρκουλος,μεταξύ άλλων σημειώνει: "Σε καιρούς σαν τους σημερινούς και σε κοινωνίες που στερούν από τον πολίτη ακόμη και τον αυτοσεβασμό του, εμείς τιμούμε σήμερα το θέατρο που δίνει αξία στη ζωή και τον άνθρωπο. Σ' αυτό το θέατρο υποκλινόμαστε".
  • Αρχίζουν τη Δευτέρα (1/4) στην Αθήνα οι εργασίες του 6ου Διεθνούς Συνεδρίου Ευρωπαϊκού Θεάτρου,με θέμα "Η επίδραση του Αρχαίου Δράματος στο 2ο ήμισυ του αιώνα μας".Την Κυριακή (31/3) οι ξένοι σύνεδροι από 25 χώρες, θα ξεναγηθούν στο αρχαίο θέατρο του Διονύσου, την Ακρόπολη και τους γύρω αρχαιολογικούς χώρους. Οι εργασίες του συνεδρίου, στο οποίο θα συμμετάσχουν και πολλοί Ελληνες καθηγητές πανεπιστημίων και θεατρολόγοι, θα γίνονται καθημερινά 10 πμ - 3 μμ, με ελεύθερη είσοδο. Την πρώτη μέρα το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί, στο "Αμφιθέατρο" του Σπύρου Ευαγγελάτου (Αδριανού 111, Πλάκα), ενώ τις επόμενες τρεις μέρες στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50). Οι εργασίες, στις 5,6/4, θα συνεχιστούν στην Επίδαυρο και τους Δελφούς, ενώ μερικοί σύνεδροι θα επισκεφθούν την Κρήτη μετά τη λήξη των εργασιών. Το συνέδριο διοργανώνει η Λία Χατζοπούλου - Καραβία,πρόεδρος στην Ελλάδα του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Θεατρικής Ερευνας,που εδρεύει στη Βαρκελώνη και που διοργανώνει κάθε χρόνο συνέδρια, σε διαφορετική χώρα κάθε φορά.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ