Πέμπτη 28 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αφιέρωμα στην Μπουκουβάλα - Αναγνώστου

Εκδήλωση για την Ιωάννα Μπουκουβάλα - Αναγνώστου,την ιδρύτρια της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς,πραγματοποίησαν χτες στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων,οι εκδόσεις "Αγκυρα",με την ευκαιρία της έκδοσης δύο βιβλίων της. Πρόκειται για "Τα προσφυγόπουλα" και "Πέντε παιδιά κι ένα βουνό",καθώς και το βιβλίο του Ι. Δ. Ιωαννίδη "Χαμένη συνέχεια (...)",το οποίο αναφέρεται στα "Προσφυγόπουλα" και σε μνήμες του για την Ι. Μπουκουβάλα - Αναγνώστου.

Οπως ανέφερε στην ομιλία του ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Μιχάλης Μερακλής, "το θαυμάσιο στα βιβλία της Μπουκουβάλα - Αναγνώστου πραγματοποιεί η καλοσύνη, η αγάπη - με αντάλλαγμα τον πόνο. Ανθρωποι που αγαπούν και υποφέρουν γιατί αγαπούν, αλλά χωρίς να μετανιώνουν, είναι οι ευνοημένοι ήρωές της. Η πένα της έψαχνε όλα τα είδη του λόγου. Εγραψε από βιογραφίες μεγάλων ρομαντικών μουσουργών, έως παιδικά μυθιστορήματα και παιδικό θέατρο, μάλιστα σε μιαν εποχή που το παιδικό βιβλίο και το παιδικό θέατρο βρίσκονταν στα σπάργανα".

Η μαθήτρια της συγγραφέα Χρυσάνθη Τουρνάκη - Ζέρβα αναφέρθηκε στον άνθρωπο Μπουκουβάλα, ενώ η Πόλυ Μηλιώρη στάθηκε στην εποχή της συνεργασίας του πατέρα της - εκδότη των περιοδικών "Ρομάντσου" και "Θησαυρού" - με την συγγραφέα. Την εκδήλωση έκλεισε ο μουσικός Θανάσης Αραπίδης και η τραγουδίστρια Πένυ Ξενάκη,η οποία ερμήνευσε δύο ποιήματα της Μπουκουβάλα, μελοποιημένα από την Ασπασία Παπαδημητρίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ