Πέμπτη 28 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Η "σχέση" με τους κόκκινους

"Ανθούν" σήμερα οι ωραίες και ενδιαφέρουσες κινηματογραφικές ταινίες στη μικρή οθόνη. Τις υπογράφουν οι Γουόρεν Μπίτι, Κάρλος Σάουρα και Αντριαν Λιν. Ξεκινάμε με την τιμημένη με Οσκαρ ταινία του Γουόρεν Μπίτι "Οι κόκκινοι". Ενα ιστορικό έπος, που αναφέρεται στον αριστερό Αμερικανό δημοσιογράφο Τζον Ριντ, συγγραφέα του έργου "Οι δέκα μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο". Η ταινία καταγράφει τα τελευταία χρόνια της ζωής του συγγραφέα, που υπήρξε ένας από τους κύριους εκπροσώπους της αριστερής αμερικανικής διανόησης. Ο Ριντ συμμετείχε ενεργά στις εργατικές κινητοποιήσεις στην Αμερική, ενώ έκανε πολλά ταξίδια στην πρώην Σοβιετική Ενωση. Κοντά του όλο αυτό το διάστημα στάθηκε η φεμινίστρια συγγραφέας Λουίζ Μπράιαντ, με την οποία ο Ριντ είχε μια θυελλώδη σχέση. Ο Γουόρεν Μπίτι, που εκτός από σκηνοθέτης είναι και πρωταγωνιστής, σκιαγραφεί έξοχα το κλίμα της εποχής στις αρχές του αιώνα, παρουσιάζοντας συγχρόνως και τους ανθρώπους που έπαιξαν ρόλο στο κίνημα της Αριστεράς. Εκτός από τον Γουόρεν Μπίτι, πρωταγωνιστούν οι Νταϊάν Κίτον, Τζακ Νίκολσον, Μορίν Στάπλετον και Τζιν Χάκμαν (ΑΝΤΕΝΝΑ 22.45).

Το STAR στις 22.00 θα μεταδώσει το αμερικανικό ερωτικό θρίλερ του Αντριαν Λιν "Ολέθρια σχέση".Ενας επιτυχημένος δικηγόρος κάνει μια εξωσυζυγική σχέση με μια γοητευτική γυναίκα, που, όμως, είναι σχιζοφρενής. Πολύ καλές ερμηνείες από τους Μάικλ Ντάγκλας, Γκλεν Κλόουζ και Αν Αρτσερ.

Η ΕΤ - 2 από την ταινιοθήκη της Πέμπτης θα προβάλει στις 23.30 την ισπανική ταινία του Κάρλος Σάουρα "Ζήσε τη ζωή".Ο Σάουρα, μέσα από την ιστορία μιας παρέας νεαρών, που προσπαθούν να ρουφήξουν τη ζωή με οποιοδήποτε τίμημα, σκιαγραφεί την Ισπανία της μεταφρανκικής περιόδου. Παίζουν οι Μπέρτα Αρκο, Χοσέ Αντόνιο Βαλδελομάρ και Χοσέ Μαρία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ