Σάββατο 30 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συνεχίζουμε τον αγώνα με νέες ευθύνες

Ανακοίνωση των "Πανσπουδαστικών Κινήσεων Συνεργασίας"

"Συνεχίζουμε ανυπότακτοι! Οι Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας χρεώνονται με νέες ευθύνες στον αγώνα για την ενδυνάμωση του κινήματος φοιτητών και σπουδαστών. Ευθύνες που πηγάζουν από τις ανάγκες για αντιιμπεριαλιστικό - αντιμονοπωλιακό προσανατολισμό του κινήματος και για τη συμπόρευση φοιτητών και σπουδαστών με τους αγώνες των εργαζομένων, όλου του λαού".

Αυτό τονίζουν με χτεσινή τους ανακοίνωση οι "Πανσπουδαστικές ΚΣ" χαιρετίζοντας τους χιλιάδες φοιτητές και σπουδαστές που στήριξαν με την ψήφο τους τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια της παράταξης, αναδεικνύοντάς την καθαρά σε τρίτη δύναμη, τόσο στα ΑΕΙ όσο και στα ΤΕΙ. Ετσι, οι ΠΚΣ είναι η μόνη παράταξη που ισχυροποιήθηκε και σε ψήφους και σε ποσοστά, αυξάνοντας σημαντικά τους εκπροσώπους της στα διοικητικά συμβούλια των φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων. Στην ανακοίνωση τονίζεται ακόμη ότι:

  • Η ελπιδοφόρα άνοδος των ΠΚΣ, η ισχυροποίησή τους και η συσπείρωση νέων δυνάμεων γύρω από τις διεκδικητικές τους θέσεις αποτελούν εκλογική έκφραση της αγωνιστικής παρέμβασής τους όλη τη χρονιά. Η άνοδος αυτή σημειώθηκε παρ' όλη την πτώση της μαζικότητας στις φετινές εκλογές. Αποδείχθηκε με αυτόν τον τρόπο ότι η πιο δυναμική απάντηση είναι η ψήφος στις ΠΚΣ.
  • Η πτώση της συμμετοχής στις εκλογές, που προπαγανδίστηκε έντονα τις τελευταίες μέρες και με κάθε τρόπο από τα ισχυρά συγκροτήματα των μέσων ενημέρωσης, αποδεικνύει ότι οι φοιτητές και οι σπουδαστές αποστρέφονται τις παρατάξεις της συντήρησης και του συμβιβασμού (ΔΑΠ - ΠΑΣΠ - ΕΑΑΚ), οι οποίες υπονομεύοντας το φοιτητικό κίνημα, προσφέρουν τελικά τις καλύτερες υπηρεσίες στην κυβέρνηση και την πολιτική της.
  • Η ανάδειξη φέτος των ΠΚΣ σε σταθερά ανερχόμενη δύναμη, η παραπέρα ισχυροποίησή της και οι "πρωτιές" σε μικρά έτη, παρά τις προκλήσεις και τις προσπάθειες αλλοίωσης του πραγματικού αποτελέσματος από ΔΑΠ - ΠΑΣΠ - ΕΑΑΚ, αποτελεί ισχυρό χτύπημα σε όσους ενοχλούνται από την παρέμβαση και την αγωνιστικότητα των ΠΚΣ, την άνοδο των φοιτητικών και σπουδαστικών αγώνων.
  • Ούτε τα παζάρια και τα "κομπρεμί" μεταξύ τους, αλλά και με τα μεγάλα ΜΜΕ, με μόνο και αποκλειστικό στόχο τις ΠΚΣ, μπορούν να κρύψουν τον πανικό και την ανησυχία τους για το γεγονός ότι οι ΠΚΣ αναδείχτηκαν ως ο μόνος αγωνιστικός πόλος κατακτώντας καθαρά την τρίτη θέση στην προτίμηση των φοιτητών.
  • Η αλλαγή και η συνολική ανατροπή των συσχετισμών στο φοιτητικό και σπουδαστικό κίνημα, που παραμένουν αρνητικοί σήμερα, θα βαθύνει με την αγωνιστική συμμετοχή των ίδιων των φοιτητών και σπουδαστών σε κάθε σύλλογο. Μπροστά μας ανοίγονται νέοι αγώνες για την απόκρουση της πολιτικής του ξεπουλήματος των ΑΕΙ - ΤΕΙ, του αυταρχισμού και της υποβάθμισης της γνώσης.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ