Σάββατο 30 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΧΑΛΚΙΔΑ
Συλλαλητήριο κτηνοτρόφων του Αλιβερίου

Αντιμετώπισαν την απαράδεκτη και προκλητική στάση του νομάρχη Εύβοιας, Θ. Μπουραντά

Δυναμικό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χτες περισσότεροι από 200 αγροκτηνοτρόφοι από τα χωριά του Αλιβερίου, που συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι μπροστά στη νομαρχία Εύβοιας, διεκδικώντας άμεσα μέτρα για τη λύση των οξυμένων προβλημάτων τους. Οι κτηνοτρόφοι άδειασαν συμβολικά ποσότητες γάλατος μπροστά στην είσοδο της Νομαρχίας, διαμαρτυρόμενοι κατά της καταστροφικής πολιτικής της ΚΑΠ και, τώρα, της Συμφωνίας της ΓΚΑΤΤ που εφαρμόζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και στηρίζουν τα άλλα κόμματα υποστηριχτές της ΕΕ - πλην ΚΚΕ.

Αυτή η συμβολική κίνηση των κτηνοτρόφων στάθηκε αφορμή για να δεχτούν μια αχαρακτήριστη και απαράδεκτη φραστική επίθεση από τον πρώην συνδικαλιστή και τώρα νομάρχη Εύβοιας, Θαν. Μπουραντά. Τους "επιτέθηκε" με εκφράσεις όπως: "Τι είναι αυτά που κάνετε;", "Ξεκινήσατε στραβά", "Δεν καταλαβαίνετε τι ήρθατε να κάνετε εδώ... εμείς δεν είμαστε διορισμένοι" κλπ. Για να καταλήξει με την "απειλή": "Είχα υπόψη μου να το θέσω για συζήτηση στο Νομαρχιακό Συμβούλιο, αλλά μετά από αυτό δεν πρόκειται να γίνει"!

Την προκλητική αυτή στάση του Θ. Μπουραντά αποδοκίμασαν οι κτηνοτρόφοι και κατάγγειλαν την παραπομπή των αιτημάτων τους στις ελληνικές καλένδες... Ο νομάρχης προσπάθησε να "περάσει" το μήνυμα πως τέτοιες διεκδικήσεις δε γίνονται αποδεκτές από τον ίδιο, ενώ άφησε να εννοηθεί πως οι κτηνοτρόφοι είναι, τάχα, υποκινούμενοι. Απαντώντας ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου, Θαν. Παπουτσής,δήλωσε στο "Ρ": "Εκείνο που μας υποκίνησε ήταν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και η αδιαφορία των αρμοδίων για την επίλυσή τους. Καταγγέλλουμε τον νομάρχη που "πιάστηκε" από ένα γεγονός έκφρασης της δίκαιης αγανάκτησης και την αντίδρασή μας, για να αποφύγει τη συζήτηση και τη δέσμευση ότι θα βοηθήσει ως Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση για την επίλυση των προβλημάτων. Δε μας μένει παρά να δυναμώσουμε και κλιμακώσουμε τον αγώνα μας".

Παρών στη συγκέντρωση ήταν ο νομαρχιακός σύμβουλος της ΝΑΣ Δ. Ραχιώτης, ο οποίος εξέφρασε τη συμπαράστασή του και δεσμεύτηκε να φέρει το θέμα στο Νομαρχιακό Συμβούλιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ