Σάββατο 30 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αμεση συγχώνευση του ΤΕΑΕΔΞΕ

Την ενοποίηση του Ταμείου με το ΙΚΑ ζητά η Ομοσπονδία Οικοδόμων με επιστολή της προς τους αρμόδιους υπουργούς

Τα εκφυλιστικά φαινόμενα στη λειτουργία του Επικουρικού τους Ταμείου (ΤΕΑΕΔΞΕ) και "τους βολεμένους που εξαργυρώνουν τη δική τους καλοπέραση με την καταστροφή του Ταμείου" καταγγέλλει - σε επιστολή προς τους υπουργούς Εσωτερικών, Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και τα κόμματα - η Ομοσπονδία Οικοδόμων,απαντώντας σε σχετική επιστολή του προέδρου του Ταμείου. Ζητά δε την άμεση ενοποίηση του ΤΕΑΕΔΞΕ με το ΙΚΑ - ΤΕΑΜ, ώστε "οι οικοδόμοι να παίρνουν την επικουρική τους σύνταξη στο χρόνο που παίρνουν και του ΙΚΑ".

Οπως επισημαίνει η Ομοσπονδία τα στοιχεία που περιέχονται στην επιστολή του προέδρου του Ταμείου είναι ψεύτικα και αυτό γιατί: Πρώτον ισχυρίζονται ότι τα έσοδα του Ταμείου αυξήθηκαν κατά 20% το '95 έναντι του '94, όμως αποφεύγουν να εξηγήσουν ότι δεν είναι προϊόν της εργασίας τους, αλλά αποτέλεσμα της συνείσπραξης των εισφορών που κάνει το ΙΚΑ με τις υπηρεσίες του, για το οποίο παρακρατεί 4% σαν προμήθεια. Επίσης η αύξηση είναι πλαστή γιατί η είσπραξη από επιχειρήσεις εστεγασμένες έχει μειωθεί ή είναι στάσιμη, αφού κλείνουν η μια μετά την άλλη, ενώ χρωστούν αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια στο Ταμείο. Επιπλέον δεν υπάρχουν απολογιστικά στοιχεία.

Δεύτερον δεν αληθεύει ότι αυξήθηκαν οι συνταξιοδοτικές αποφάσεις κατά 66%, αφού αποκρύπτουν ότι για την πραγματική απονομή της σύνταξης χρειάζονται αρκετοί ακόμα μήνες. Επίσης στον προϋπολογισμό του '95 αναφέρεται ότι μέχρι 31/12/95 θα έχει συνταξιοδοτηθεί το 75% των συνταξιούχων που έκαναν αίτηση το '94 και το 25% αυτών που έκαναν αίτηση το '95. Δεν εξηγείται όμως πώς γίνεται 10.000 αιτήσεις να έχουν "βρικολακιάσει" και οι δικαιούχοι να περιμένουν 2, 3 και 4 χρόνια.

Σχετικά με τις αναθεωρήσεις των συντάξεων, αναφέρουν ότι δεν έχουν ακόμα τελειώσει οι αναθεωρήσεις του '89. Συγκεκριμένα, στα χαρτιά αναθεωρήθηκαν 20.000 περιπτώσεις και απ' αυτές απονεμήθηκαν μόλις οι 11.000.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ