Σάββατο 30 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
"Αγγέλα" στην ΚΘΒΕ

Ξεκίνησαν, στο Δημοτικό Θέατρο Σταυρούπολης,οι παραστάσεις του ΚΘΒΕ,με την "Αγγέλα" του Γιώργου Σεβαστίκογλου,σε σκηνοθεσίαΠαντελή Βούλγαρη,σκηνικά - κοστούμια Ιουλίας Σταυρίδου,μουσικήΣταμάτη Κραουνάκη.Παίζουν: Αντιγόνη Αλικάκου, Νεφέλη Ανθοπούλου, Πάνος Ελευθεριάδης, Χρήστος Λύγκας, Αλέξανδρος Μούκανος, Ολγα Παππά, Μάνια Παπαδημητρίου, Λένα Σαββίδου, Χριστόδουλος Στυλιανού.

Η "Αγγέλα",έργο γραμμένο στη Σοβιετική Ενωση το 1958, αναμετρήθηκε με το χρόνο μέσα από πολλές παραστάσεις και παραμένει μέχρι σήμερα μια θεατρική πρόκληση. Πρόκειται για έργο που δεξιοτεχνικά ζωγραφίζει τον κοινωνικό χάρτη μιας "πικρής" για τον απλό άνθρωπο Ελλάδας.

  • Στην Κεντρική Σκηνή του ΚΘΒΕ θα παρουσιαστεί (2,3,4/4), η "Αποκάλυψη του Ιωάννου του Θεολόγου",σε μεταγραφή Γιώργου Σεφέρη,σκηνικά και κοστούμια Βασιλικής.Το μουσικό μέρος περιλαμβάνει: Το ορατόριο της Αποκάλυψης από τον Χαρίλαο Ταλιαδώρο και εικοσιπενταμελή χορωδία Μακεδονίας και το μουσικό χρονικό της Αποκάλυψης από τονΚυριάκο Καλαϊτζίδη και το επταμελές μουσικό σχήμα "Εν χορδαίς".Η μουσική σύνθεση είναι του Πέτρου Θεοδώρου.Συμμετέχει η Ξανθίππη Καραθανάση σε βυζαντινό μέλος. Η επιμέλεια της παρουσίασης είναι τουΔημήτρη Καρέλλη.Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Δημήτρης Βάγιας, Ακύλας Καραζήσης, Δημήτρης Καρέλλης, Φάνης Μουρατίδης, Γιώργος Μουστάκας, Γιώργος Ντουμούζης, Στέργιος Τζαφέρης.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ