Σάββατο 30 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
"Χρώματα" της Δευτέρας

Από τις εκθέσεις των ημερών σημειώνουμε:

  • Εγκαινιάζεται τη Δευτέρα (7μ.μ.) στην αίθουσα τέχνης "Αέναον" (Αντερσεν 18, Κατεχάκη), έκθεση έργων ζωγραφικής της Μάνιας Λυριντζή.Φιλοξενούνται 28 δημιουργίες (λάδια) μεγάλων κυρίως διαστάσεων που είναι δουλιά των τριών τελευταίων χρόνων. Το καθαρό χρώμα, οι ελεύθερες φόρμες και η σκηνοθετική οργάνωση του χώρου είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τα έργα που παρουσιάζει η ζωγράφος, σ' αυτή την 6η ατομική της έκθεση. Οπως χαρακτηριστικά σημειώνει η ίδια: "Η φύση είναι ο στόχος μου, πιστεύω ότι ο άνθρωπος και η φύση δε διαχωρίζονται. Παίρνω από αυτήν όλα τα στοιχεία που έχω ανάγκη για να εκφραστώ, αποφεύγοντας όμως τις γραφικές λεπτομέρειες, προσπαθώντας η αισθητική συγκίνηση να βγει από τη φόρμα και το χρώμα".
  • Η αίθουσα τέχνης "Ολγα Γεωργαντέα" (Βασ. Παύλου 102 - 104, Βούλα) παρουσιάζει από τη Δευτέρα και μέχρι τις 6 Μάη την έκθεση του Βασίλη Στενού με τίτλο Εργα έμμεσης και άμεσης χρήσης".Η δουλιά αυτή είναι παράλληλη με τον κύριο όγκο της γλυπτικής του. Παρουσιάζονται χρηστικά αντικείμενα - τραπέζι, πολυθρόνα κήπου, φωτιστικό, κτλ. Τα υλικά που χρησιμοποιεί είναι: σίδερο, ξύλο, γυαλί και δέρμα, των οποίων το ντιζάιν πηγάζει από τις φόρμες, τα σχήματα, αλλά και την αντίληψη με την οποία λειτουργεί ως γλύπτης.
  • Με τίτλο "Χώρος, χρόνος σε μικρές διαστάσεις",εγκαινιάζεται τη Δευτέρα (8μ.μ.) στην αίθουσα τέχνης "Αντήνωρ" (Δεινοκράτους 53), ομαδική έκθεση ζωγραφικής, γλυπτικής και χαρακτικής. Συμμετέχουν οι: Τ. Ανδρειάδου, Σ. Ανδρουλιδάκη, Χ. Θεοφίλης, Ρ. Καπελιάρη, Κ. Δικέφαλος, Θ. Παπαγιάννης, Β. Σολιδάκης, Τ. Νικολαϊδη, Δ. Σιατερλή κ. α. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 19 του Απρίλη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ