Σάββατο 30 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Διακοπές ... στο Παιδικό Μουσείο

Δημιουργικούς τρόπους πασχαλινών διακοπών προτείνει το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο (Κυδαθηναίων 14), στους "λιλιπούτειους" φίλους του.

Από το Σάββατο 6 Απριλίου μέχρι την Κυριακή 21 Απριλίου στα εργαστήρια του Μουσείου οι μικροί επισκέπτες θα μπορούν να δουλέψουν το υλικό "Σμάρτις", υλικό ασυνήθιστο για κατασκευές, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στα παιδιά να ανακαλύψουν δημιουργικούς τρόπους χρήσης αυτού του υλικού.

Επίσης, την Κυριακή 7 Απριλίου το Μουσείο "Προετοιμάζεται για το Πάσχα".Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να κατασκευάσουν πασχαλινές κάρτες, να βάψουν αυγά και να ανακαλύψουν ήθη και έθιμα του Πάσχα.

Εξάλλου, στις 6 Απριλίου ολοκληρώνονται στο Παιδικό Μουσείο τα εκπαιδευτικά προγράμματα με θέμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες, στα πλαίσια του εορτασμού των 100 χρόνων από την αναβίωσή τους.

Η μελέτη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία της Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων και η εφαρμογή τους υποστηρίζεται από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων. Τα παιδιά μπορούν να μάθουν τα Ολυμπιακά Αγωνίσματα, να κάνουν έναν νοητό περίπατο γύρω από τον Ιερό Ναό του Δία και να κοιτάξουν το Ανατολικό και Δυτικό Αέτωμα, να περιδιαβούν το Ολυμπιακό χωριό ή να σχεδιάσουν τη σημαία των Ολυμπιακών Αγώνων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ