Κυριακή 31 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΕΛΙΔΟΡΑΜΑ

ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ.Δημοψήφισμα απαιτεί η απόλυτη πλειοψηφία του ελληνικού λαού, όπως προκύπτει από έρευνα διαθέσεων της κοινής γνώμης, που πραγματοποίησε η εταιρία ΔΗΜΕΛ.Το αποτέλεσμα της έρευνας έρχεται να δώσει νέο βάρος και δυναμική στην ήδη κατατεθειμένη, αντίστοιχη πρόταση - πρόκληση του ΚΚΕ, προς την κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα και να της προσδώσει ουσιαστικά τη δύναμη και τα χαρακτηριστικά της θέλησης της απόλυτης πλειοψηφίας του λαού (σελίδα 11).

ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ χρέος είναι ο μεγάλος "βραχνάς". Εκατό χρόνια μετά το θάνατο του Χαρίλαου Τρικούπη και 110 χρόνια μετά το "δυστυχώς επτωχεύσαμεν", που είχε πει ο ίδιος από το βήμα της Βουλής, το δημόσιο χρέος της χώρας μας διογκώνεται χρόνο με το χρόνο, υποθηκεύοντας το μέλλον των νέων γενιών και τα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας (σελίδα 16)

ΑΛΒΑΝΟΙ στην Ελλάδα. Οι σύγχρονοι "σκλάβοι". Περίπου 470.000 άνθρωποι ζουν μέσα σε διαρκή ανασφάλεια, με το συνεχή φόβο της απέλασης, χωρίς δικαίωμα στην κοινωνική ασφάλιση και εκπαίδευση, χωρίς το δικαίωμα πολιτικής και κοινωνικής συμμετοχής και ήδη αποτελούν, σύμφωνα με την πρώτη επιστημονική έρευνα που έγινε στη χώρα μας, το 4% του πληθυσμού και το 13% του συνόλου των εργαζομένων. Ενώ αναρίθμητες είναι οι περιπτώσεις νεαρών Αλβανών, που βρέθηκαν νεκροί σε χαράδρες κοντά στα σύνορα από ασιτία ή εγκληματική ενέργεια. Οι περισσότερες, μάλιστα, δεν είναι καταγραμμένες στο αστυνομικό δελτίο, αφού οι πρόσφυγες δεν έχουν χαρτιά που να πιστοποιούν την ταυτότητά τους (σελίδες 38 - 40).

Η ΒΟΣΝΙΑ έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο στρατόπεδο του ΝΑΤΟ. Η συνταγή είναι παλιά. Πρώτα εφαρμόζουν την πολιτική του "διαίρει και βασίλευε", οδηγούν ένα λαό στην καταστροφή και στη συνέχεια σπεύδουν σαν ειρηνευτές. Η νέα δομή και το νέο δόγμα του ΝΑΤΟ δοκιμάζονται έμπρακτα στη Βοσνία. Οι πρώτες ΝΑΤΟικές ευέλικτες πολυεθνικές δυνάμεις ταχείας επέμβασης έχουν ήδη συγκροτηθεί. Στο παιχνίδι αυτό συμμετέχει ενεργά και η Ελλάδα με την αποστολή ενός τάγματος μεταφορών (σελίδες 14 - 15).

ΔΥΟ στους πέντε εργοδότες χρωστούν στο ΙΚΑ! Το αποκαλυπτικό αυτό στοιχείο, φέρνει στο φως σήμερα ο "Ρ", με εκτενές, τεκμηριωμένο ρεπορτάζ για την εικόνα της πλήρους ασυδοσίας των οφειλετών και ιδιαίτερα των "μεγάλων", των οποίων τα χρέη πλησιάζουν τα 300 δισ. (σελίδες 20,37).ΟΡΓΙΟ ρεμούλας και ρουσφετιού. Αυτή την κατάσταση στο χώρο του δημοσίου, απεικονίζει σαν... οικονομικός καθρέφτης, η έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που πρόσφατα δημοσιοποιήθηκε. Ο "Ρ" αλιεύει "μαργαριτάρια" που αναδεικνύουν το πώς σήμερα διασπαθίζεται το δημόσιο χρήμα. Παραβιάσεις στις δαπάνες και σκανδαλώδεις εκπτώσεις σε εργολάβους δημοσίων έργων "κοσμούν" τις σελίδες του εν λόγω ντοκουμέντου (σελίδες 17,18,19).

ΓΥΝΑΙΚΑ,ένα τεράστιο κεφάλαιο, που μοιραία αγγίζει και προσυνεδριακή περίοδο, πριν την έναρξη του 15ου Συνεδρίου του ΚΚΕ. Στις σελίδες του "Ρ" μια αναλυτική συζήτηση με την Ελένη Μπέλλου, υπεύθυνη της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ και την Αλέκα Γιανούση μέλος του Τμήματος της ΚΕ για την Ισοτιμία και τη Χειραφέτηση των Γυναικών (σελίδες 44 - 45).

ΠΡΟΤΥΠΟ εφαρμογής των "νέων εργασιακών σχέσεων" και των κατευθύνσεων της "Λευκής Βίβλου" μπορεί να χαρακτηριστεί η πολυεθνική ΚΟΚΑ - ΚΟΛΑ, που στη χώρα μας αντιπροσωπεύεται από την εταιρία εμφιαλώσεων 3Ε. Πριν καν άλλωστε η "Λευκή Βίβλος" γίνει γνωστή στην Ελλάδα, η 3Ε εφάρμοζε τις διατάξεις της(41).

ΜΙΑ αναφορά στο μεγάλο - σε ποιότητα αλλά και σε ποσότητα - έργο του Δημήτρη Ραβάνη - Ρεντή, επιχειρεί σήμερα από τις σελίδες του ο "Ρ", επιχειρώντας παράλληλα να φωτίσει κάποιες ακόμα πλευρές της προσωπικότητάς του (σελίδα 23).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ