Κυριακή 31 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τι περιλαμβάνει η ετήσια έκθεση

H ετήσια έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που καταρτίζεται κάθε χρόνο και κατατίθεται στη Βουλή για ενημέρωση των βουλευτών, διαιρείται σε τέσσερα 4 μέρη.

Το πρώτο μέρος περιέχει τα αποτελέσματα των εργασιών του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Το δεύτερο μέρος περιέχει γενικές παρατηρήσεις για τις παραβάσεις και τις ελλείψεις οι οποίες διαπιστώθηκαν κατά τον έλεγχο των δαπανών του κράτους, των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) και των άλλων Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ).

Το τρίτο μέρος περιέχει ενδεικτικά ορισμένες παρατηρήσεις για παραβάσεις και ελλείψεις, οι οποίες διαπιστώθηκαν στις δαπάνες κάθε υπουργείου, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ ξεχωριστά.

Και τέλος στο τέταρτο μέρος περιέχονται υποδείξεις για τα μέτρα που προτείνεται να ληφθούν για τη μελλοντική μετατροπή παρεμφερών παραβάσεων και ελλείψεων.

Στη συνέχεια παραθέτουμε τα αποτελέσματα των εργασιών του συνεδρίου (πρώτο μέρος) και ειδικότερα τον έλεγχο (προληπτικό και κατασταλτικό) της χρηματικής διαχείρισης στις δαπάνες του κράτους, των ΟΤΑ και των ΝΠΔΔ, τα αποτελέσματα του οποίου έδειξαν ότι αποτράπηκαν μη νόμιμες πληρωμές ύψους 12,8 δισ. δραχμών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ