Τρίτη 2 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8

Ο κόσμος μας θέλει δίπλα του

Αγαπητοί σύντροφοι,

Πολύ επιθυμώ να καταθέσω ορισμένες μου σκέψεις απλά, και όσο υπεύθυνα μπορώ να το καταφέρω αυτό στις λίγες γραμμές αυτού του σημειώματος για τη μεγάλη υπόθεση του εσωκομματικού μας διαλόγου, πηγαίνοντας προς το ιστορικό 15ο Συνέδριο του Κόμματός μας.

Είναι νομίζω αρκετός χρόνος που έχει παρέλθει από το 14ο ανασύνταξης Συνέδριό μας μέχρι σήμερα. Είναι όμως και πάρα πολλά τα γεγονότα που έχουν συμβεί και εννοώ όσον αφορά τις εξελίξεις σε όλο το φάσμα της πολιτικής - έσω και έξω. Πολύ σωστά τότε το 14ο Συνέδριο είχε εκτιμήσει σχεδόν όλα τα ενδεχόμενα, όμως, πολύ περισσότερο είχε σταθεί στο να στρέψει όλων μας την προσοχή στο οργανωτικό ζήτημα, στο δέσιμο των Οργανώσεων Βάσης με τα καθημερινά μικρά και μεγάλα προβλήματα, που ο λαός μας αντιμετωπίζει, προκειμένου να ανέβει ποιοτικά, αλλά και δυναμικά το μαζικό λαϊκό κίνημα.

Εχω την άποψη ότι στον μέγα αυτό στόχο μας, δεν τα πήγαμε και τόσο καλά. Και οφείλεται κατά τη γνώμη μου ότι το αδύνατο σημείο μας ήταν και είναι η προσφορά του καθενός και κατά συνέπεια όλων μας. Το έχουν σωστά εντοπίσει οι θέσεις και εκτιμήσεις της ΚΕ τόσο στα ντοκουμέντα μέσω "Ριζοσπάστη", όσο και κατά τη διάρκεια του χρόνου καθοδήγησης. Πράγματι σύντροφοι, είναι λειψή η προσωπική προσφορά των μελών. Και ξέρετε κάτι; O κόσμος γύρω μας το έχει δει και πολλοί αναρωτιούνται γιατί; Και το γιατί του κόσμου που μας παρακολουθεί, πραγματικά μας περιμένει. Ο δικός μας πολιτικός λόγος, η πολιτική μας πρόταση και αποδέκτες πολλούς έχει και την ελπίδα του λαού μας αναβιώνει, όπως πάντα σε χαλεπούς καιρούς. Ενα, λοιπόν, στο οργανωτικό ζήτημα η προσφορά. Δεύτερο, στο ίδιο ζήτημα σύντροφοι, το Καταστατικό που ήδη ζούμε την ανάγκη να ασχοληθεί το Συνέδριο αυτό.

Επιτρέψτε μου να κλέψω τον χαρακτηρισμό που έδωσε ο σ. Τσαμπής σαν το αγκωνάρι του Κόμματος το Καταστατικό και οι αρχές που πράγματι όσες φορές στην 77χρονη ιστορία της ύπαρξης του Κόμματός μας δεν εφαρμόστηκε αυτούσιο και σωστά μετρήσαμε σοβαρές - με προβλήματα - καταστάσεις. Πρόσφατη περίπτωση με τους πρώην του 13ου.

Λίγο έλειψε να βρισκόμασταν εμείς έξω και μέσα αυτοί με τελειωμένη την προδοσία.

Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι, τότε μας κριτικάρανε ποικιλοτρόπως περί του αγώνα μας για την τήρηση των καταστατικών αρχών μας και μας στόλιζαν με τόσα χαϊδευτικά επίθετα. Οταν οι ίδιοι βρέθηκαν στην ίδια περίπου θέση στα εσωτερικά τους τότε τα αφεντικά τους, τους επέβαλαν να θυμηθούν για κάποιο Καταστατικό και κάποιες αρχές, προκειμένου να αποφύγουν άλλες διασπάσεις ενδεχόμενα εις βάρος τους.

Συμπέρασμα, η εφαρμογή των αρχών του Καταστατικού, όπως θα βγει από το συνέδριο να είναι πρώτα και πάνω από κάθε μας κίνηση. Για να μην υπάρχουν παρερμηνείες όμως, προτείνω:

Τα άρθρα του Καταστατικού να αναλυθούν ένα προς ένα σε όλα τα μέλη του Κόμματος μέσα από τις στήλες του "Ρ", αλλά και από τις συζητήσεις των συντρόφων της καθοδήγησης.

Εχουμε νέους συντρόφους, αλλά και όλοι οι παλιοί θα πρέπει να πειστούμε γιατί κάθε σημείο του Καταστατικού είναι βασική προϋπόθεση η εφαρμογή του και γιατί είναι ανάγκη ειδικά τώρα που βρισκόμαστε σχεδόν στην πρώτη γραμμή της κούρσας που οδηγείται το Παγκόσμιο Κομμουνιστικό Κίνημα. Το Καταστατικό λοιπόν και τα μάτια μας. Το Κόμμα και το μυαλό μας.

Δε θα μπορούσα να κλείσω αυτές τις σκέψεις μου εδώ χωρίς να αναφερθώ για λίγο στην εγκληματικά απαράδεκτη τακτική των ΜΜΕ.

Η απάντησή μας να είναι, το ανέβασμα της προσφοράς μας, η αφομοίωση των θέσεών μας και η δυναμική έξοδος στον κόσμο που μας αναμένει.

Καλή δουλιά, με επιτυχία στο συνέδριο της ιστορικής συνέχειας του ΚΚΕ!!!

Με συντροφικότητα και αισιοδοξία

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ

Αγ. Κύρηκας Ικαρίας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ