Τρίτη 2 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΒΟΛΕΪ
Μακριά από την Ευρώπη!

Με "αντιευρωπαϊκή" διάθεση αντιμετωπίζει η Εθνική ομάδα τη σημερινή κλήρωση για το προολυμπιακό τουρνουά. Στο Εσπίνιο της Πορτογαλίας κρίνεται σήμερα η τύχη της Εθνικής βόλει για πρόκριση για πρώτη φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η Ελλάδα θέλει να αποφύγει τη Γιουγκοσλαβία, τη Βουλγαρία και την Ισπανία. Οι δύο πρώτες έδειξαν τα δείγματα της κλάσης τους στο προολυμπιακό της Δανίας, όπου την πρόκριση πήρε η Ρωσία.

Η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Γερμανία ως διοργανώτριες θα τοποθετηθούν επικεφαλής των τριών ομίλων. Οι υπόλοιπες ομάδες έχουν χωριστεί σε τρία γκρουπ ανάλογα με τη θέση τους στην παγκόσμια κατάταξη. Στα Α γκρουπ είναι η Βουλγαρία, ο Καναδάς, Ιαπωνία η Ν. Κορέα. Στο Β' γκρουπ η Γιουγκοσλαβία, η Ισπανία, η Ν. Κορέα ή Κίνα. Στο Γ' γκρουπ η Αλγερία, η Βενεζουέλα και η Πολωνία. Από κάθε γκρουπ μια ομάδα θα κληρωθεί στον κάθε όμιλο. Στο Εσπίνιο βρίσκονται οι Χερέρα, Μπελιγράτης και Τσιόκρης.

Η αποπομπή Σαμαρά

Τον αποκλεισμό του Ν. Σαμαρά από την Εθνική ομάδα αποφάσισε όπως αναμενόταν ο Χιλμπέρτο Χερέρα, απαντώντας έτσι στην πενθήμερη απουσία του διεθνή παίκτη από τις προπονήσεις. Οι δικαιολογίες που επικαλέστηκε ο Ν. Σαμαράς (εκκρεμότητες με στρατό, εφορία, Ορεστιάδα) δεν έπεισαν τον Κουβανό προπονητή που του αντέτεινε ότι οι μεγάλοι παίκτες πρέπει να δίνουν πρώτοι το "παρών". Ο Χερέρα διευκρινίσε ότι η αποπομπή του Σαμαρά αφορά τη φετινή περίοδο και άφησε ανοιχτό το παράθυρο για το μέλλον, λέγοντάς του ότι αν αλλάξει συμπεριφορά μπορεί να τον καλέσει του χρόνου. Ο Χερέρα μετά την αποπομπή Σαμαρά δήλωσε "αν τον συγχωρούσα θα προκαλούσα προβλήματα στην ομάδα. Τι να πω στον Γκιούρδα που τον κάλεσα στις 25 του Μάρτη και ήρθε τρεις μέρες νωρίτερα".

Ο Σαμαράς κινδυνεύει με αποκλεισμό 2 - 6 αγωνιστικών στο πρωτάθλημα αν γίνει ανάλογη εισήγηση από τον Χερέρα ή τον Μπελιγράτη.

Οι πράσινοι για τίτλο στη Μίκρα

Η δεύτερη πράξη του τελικού των πλέι - οφ στην Α1 των ανδρών αρχίζει σήμερα στις 6.30μμ στη Μίκρα. Ο Αρης υποδέχεται τον ΠΑΟ που προηγείται με 2 - 1 και αν κερδίσει σήμερα θα στεφθεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πρωταθλητής. Οι πράσινοι έχουν έναν επιπλέον λόγο να θέλουν σήμερα τελειώνουν μετά την απόφαση του αθλητικού δικαστή να τους τιμωρήσει με αποκλεισμό μιας αγωνιστικής για επεισόδια στο ματς με τον Ολυμπιακό. Ετσι αν χρειαστεί και τρίτο παιχνίδι αυτό θα γίνει σε ουδέτερο γήπεδο. Η εξέλιξη αυτή όμως προσφέρει ένα επιπλέον κίνητρο και στον Αρη, που αν κερδίσει θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει τον τίτλο σε ουδέτερο γήπεδο. Το παιχνίδι που μπορεί να αναδείξει τον φετινό πρωταθλητή δε θα μεταδοθεί από το ΣΚΑΪ που είχε τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Α1 των ανδρών!...

  • Προβάδισμα στην υπόθεση τίτλος στην Α1 των γυναικών πήραν τα Βριλήσσια μετά τη νίκη τους εκτός έδρας επί του Ιωνικού ΝΦ με 3 - 2 (8 - 15, 12 - 15, 15 - 12, 17 - 15, 15 - 12). Τα Βριλήσσια προηγούνται με 2 - 1 και αύριο υποδέχονται τον Ιωνικό ΝΦ στην έδρα τους.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ