Τετάρτη 3 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
"Μπανανία"

Οσο κι αν επιμένουν η κυβέρνηση και ο Κ. Λαλιώτης, τα "μεγάλα έργα" κανέναν αναπτυξιακό στόχο της χώρας δεν εξυπηρετούν. Με τον τρόπο που προγραμματίστηκαν, χωρίς τεκμηριωμένες μελέτες - και από την κυβέρνηση της ΝΔ - αλλά και με τις συμβάσεις "μπανανίας", που υπογράφονται, μόνοι ωφελημένοι είναι οι μεγαλοεπιχειρηματίες του εσωτερικού και του εξωτερικού.

Α}διάψευστος μάρτυρας, η σύμβαση για τη ζεύξη του Ρίου - Αντιρρίου. Χτες, τη σύμβαση αυτή χαρακτήρισε και το ΤΕΕ ζημιογόνα για τα συμφέροντα του ελληνικού δημοσίου, ενώ αμφισβήτησε έντονα και τον δήθεν αναπτυξιακό χαρακτήρα του έργου. Το ΤΕΕ επισημαίνει ότι η σύμβαση περιέχει αποικιοκρατικούς όρους, ενώ τελικά, λόγω της υπέρογκης προκαταβολής που θα δοθεί, οι εργολάβοι θα χρηματοδοτήσουν το έργο με ...αέρα κοπανιστό.

Στα όρια, όμως, του σκανδάλου, δεν κινούνται μόνο τα "αυτοχρηματοδοτούμενα" έργα. Ιδιες και απαράλλαχτες διάτρητες συμβάσεις υπογράφονται και για τα υπόλοιπα, με αποτέλεσμα να γεμίζουν με "μαύρες τρύπες" υπερβάσεων δισεκατομμυρίων, που πληρώνει, φυσικά, ο ελληνικός λαός. Οι μεγαλοεργολάβοι, μάλιστα, δείχνουν να έχουν αποθρασυνθεί από την ένοχη ανοχή των κυβερνώντων. Παράδειγμα, οι εργολάβοι του Μετρό της Αθήνας. Δεν τους έφταναν τα 64 και πλέον δισ. της σκανδαλώδους συμπληρωματικής σύμβασης και τώρα ζητούν άλλα 45 δισ. "πανωπροίκια". Και τα κρατικά ταμεία θα μεταφέρονται στα θησαυροφυλάκια της ολιγαρχίας, μέχρι τη στιγμή που οι εργαζόμενοι θα πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση προάσπισης της δημόσιας περιουσίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ