Τετάρτη 3 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Επικίνδυνες παραβιάσεις ωραρίου στην ΕΘΕΛ!

Η διοίκηση της εταιρίας υποχρεώνει τους οδηγούς σε συστηματική παραβίαση του ωραρίου εργασίας τους! "Ισες αποστάσεις" τηρεί το υπουργείο Εργασίας, αν και αναγνωρίζονται οι κίνδυνοι που απορρέουν και για την ασφάλεια των επιβατών

Επιμένει στην παραβίαση του ωραρίου εργασίας, στις υποχρεωτικές υπερωρίες και γενικά στην "ελαστικοποίηση" η διοίκηση της ΕΘΕΛ (πρώην ΕΑΣ) και χτες εξαπόλυσε νέο κύκλο τρομοκράτησης των οδηγών, στέλνοντας σε όλους τους χώρους εγκυκλίους της για κλήτευση και πειθαρχικό έλεγχο σε βάρος όσων δεν πειθαρχούν στις αυθαίρετες παραβιάσεις του ωραρίου!

Αυτό, όταν προχτές κιόλας σε τριμερή συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας, η διοίκηση της ΕΘΕΛ δήλωσε ενώπιον του υφυπουργού Λ. Κανελλόπουλου,ότι δεν υποχρεώνει κανέναν εργαζόμενο σε υπερωρία! Δεν μπόρεσε, ωστόσο, να εξηγήσει: Γιατί προγραμματίζει τις βάρδιες με οχτώμισι ή και εννιά ώρες, όταν το θεσμοθετημένο ημερήσιο ωράριο είναι 7 ώρες και 45 λεπτά. Γιατί κλητεύει οδηγούς και τους παραπέμπει σε πειθαρχικό έλεγχο, χωρίζοντάς τους σε "καλούς" και "κακούς" ενόψει της αξιολόγησής τους. Γιατί ενεργοποιεί το νόμο 288/76 περί ωραρίου αστικών - υπεραστικών συγκοινωνιών, κάτι που δεν τόλμησε ούτε η ΝΔ να ενεργοποιήσει...

Το υπουργείο κατά την προχτεσινή τριμερή συνάντηση, τήρησε "ίσες αποστάσεις". Ναι μεν παραδέχτηκε ότι δεν μπορεί να παραβιάζεται το ωράριο, ναι μεν παραδέχτηκε τους κινδύνους που εγκυμονεί γενικότερα μια τέτοια μεθόδευση, αλλά δεν έκλεισε τα περιθώρια αυθαιρεσίας της διοίκησης της ΕΘΕΛ.

Οι αυθαιρεσίες της διοίκησης της ΕΘΕΛ εξυπηρετούν τους γενικότερους κυβερνητικούς προσανατολισμούς, τονίζει σε δήλωσή του στο "Ρ" ο Χρήστος Σταμούλος,μέλος της διοίκησης του συνδικάτου και επισημαίνει ταυτόχρονα τους κινδύνους που απορρέουν για την ασφάλεια των επιβατών με την αυθαίρετη παράταση του ωραρίου των οδηγών.Οπως σημειώνει, οι γνωματεύσεις των γιατρών εργασίας θεωρούν επικίνδυνη την εργασία πέραν των οχτώ ωρών. "Εδώ δεν υπάρχει εισαγγελέας να παρέμβει", σημειώνει ο Χ. Σταμούλος και επισημαίνει τις βαρύτατες ευθύνες της πλειοψηφίας του συνδικάτου που ανέχεται τις αυθαιρεσίες της διοίκησης της ΕΘΕΛ. "Είναι - τονίζει - επιτακτική ανάγκη να περιφρουρηθούν οι κατακτήσεις των εργαζόμενων, να αναπτυχθεί μέτωπο πάλης για τις συγκοινωνίες, για ενιαίο δημόσιο φορέα συγκοινωνιών, για άμεση ανανέωση του στόλου, για αξιοκρατικές προσλήψεις του απαραίτητου προσωπικού...".

Σύσκεψη ΔΑΣ

Σε σύσκεψη καλεί η ΔΑΣ ΟΑΣΑ τους εργαζόμενους τη Μ. Δευτέρα, 8/4, στις 5 το απόγευμα στα γραφεία της ΕΣΑΚ (Μενάνδρου 44) για συζήτηση και τη λήψη αποφάσεων για την αγωνιστική προοπτική στο χώρο των συγκοινωνιών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τρισάγιο για τον Χρ. Σταμούλο (2001-03-31 00:00:00.0)
Για τον Χρήστο (2001-03-23 00:00:00.0)
Αρχισαν τα όργανα... (1998-08-01 00:00:00.0)
Σε δρομολόγιο ιδιωτικοποίησης (1998-07-12 00:00:00.0)
Εξώδικη προειδοποίηση (1995-03-03 00:00:00.0)
Σε επικίνδυνο δρομολόγιο... (1995-02-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ