Τετάρτη 3 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ομόφωνο ΟΧΙ στη λιτότητα και στην ΕΓΣΣΕ

Τι αποφάσισαν οι Γενικές Συνελεύσεις των αντιπροσώπων των Εργατικών Κέντρων Λιβαδειάς και Λουτρακίου. Καθολική η απαίτηση για τη διενέργεια δημοψηφίσματος για το Μάαστριχτ

Ομόφωνη απόφαση που καταδικάζει την πολιτική λιτότητας της κυβέρνησης και την ενέργεια της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ να υπογράψει τη συγκεκριμένη Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, πήραν οι αντιπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς,στην ετήσια Γενική τους Συνέλευση, στις 30 Μάρτη. Επίσης, ομόφωνα, απαιτούν από την κυβέρνηση τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη Συνθήκη του Μάαστριχτ,προκειμένου να εκφράσει τη γνώμη του ο ελληνικός λαός.

Στις θέσεις του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς για το 1996, αναφέρεται, μεταξύ άλλων ότι χρειάζεται "μια άλλη πολιτική προστασίας της εγχώριας παραγωγικής βάσης, κύρια της βιομηχανίας και φραγμός στην ανεξέλεγκτη διείσδυση και δράση των πολυεθνικών και να χαραχτεί επιτέλους μια Εθνική Κλαδική Προστασίας της εγχώριας παραγωγής και του ορυκτού πλούτου".

Οι διεκδικήσεις του ΕΚΛ αφορούν σε: Ουσιαστικές αυξήσεις, 35ωρο - πενθήμερο χωρίς μείωση αποδοχών, την επανασύνδεση της κατώτερης σύνταξης του ΙΚΑ με τα 20 ημερομίσθια ανειδίκευτου εργάτη (ΗΑΕ), καθιέρωση του δικαιώματος συνταξιοδότησης με 35 χρόνια εργασίας και εφαρμογή τριμερούς χρηματοδότησης της κοινωνικής ασφάλισης, μέτρα για την ανεργία και τους αλλοδαπούς, μέτρα για την πάταξη της εισφοροδιαφυγής, για τη σωστή λειτουργία των Επιθεωρήσεων Εργασίας, ολοκλήρωση των διαδικασιών για την προώθηση των εργατικών κατοικιών στην περιοχή, επενδυτικά προγράμματα, υλοποίηση του εργοστασίου Αλουμίνας στη Θίσβη κ.ά.

  • Με ομόφωνο ψήφισμά τους οι αντιπρόσωποι που συμμετείχαν στο απολογιστικό συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Λουτρακίου - Περαχώρας στις 27 του Μάρτη, καταγγέλλουν τις πολιτικές που, στο όνομα της "σύγκλισης", οδηγούν στη διόγκωση των κοινωνικών προβλημάτων, καθώς επίσης και τις αυξήσεις - κοροϊδία που θα δοθούν στους εργαζόμενους με την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Στο ψήφισμα σημειώνεται, μεταξύ άλλων: "Ο κρατικός προϋπολογισμός του 1996, προδιαγράφει μια οικονομική πολιτική, που εγκλωβισμένη στο στόχο σύγκλισης με τους ονομαστικούς όρους της Συνθήκης του Μάαστριχτ, αναπαραγάγει το τρίπτυχο, ύφεση - λιτότητα - ανεργία".

Οι αντιπρόσωποι δηλώνουν ότι "θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ενωμένοι για την πραγμάτωση των στόχων και οραμάτων μας" και καλούν τους εργαζόμενους να "συσπειρωθούν γύρω από τα σωματεία τους, για τη δυναμική υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους και την αναβάθμιση των κοινωνικών, οικονομικών και πολιτικών εξελίξεων στη χώρα μας".

Ανάμεσα στις πιο σημαντικές διεκδικήσεις που αναφέρονται στο ψήφισμα είναι και οι εξής: Υγιείς και βιώσιμες λύσεις για τα ασφαλιστικά ταμεία σύμφωνα με τις επεξεργασμένες προτάσεις των συνδικάτων. Κατάργηση του ταμείου εργατοπατέρων. Αναβάθμιση της δημόσιας υγείας και των παρεχόμενων υπηρεσιών. Καθιέρωση 35ωρου χωρίς μείωση των αποδοχών. Επανασύνδεση της κατώτερης σύνταξης με τα 20 ημερομίσθια του ανειδίκευτου εργάτη, καθώς και σειρά τοπικών αιτημάτων.

  • Την απόφαση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ να υποτάξει τις διεκδικήσεις των εργαζομένων στις απαιτήσεις των εργοδοτών, της κυβέρνησης και του προγράμματος "σύγκλισης" καταδικάζει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο αντιλαϊκότερος προϋπολογισμός των τελευταίων χρόνων (1997-11-15 00:00:00.0)
Αγωνιστικός αντίλογος απ' τη Θεσσαλονίκη (1997-06-05 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (1996-11-06 00:00:00.0)
Τα κατώτερα όρια και η αποσύνδεση (1996-06-09 00:00:00.0)
Λεζάντες σελ. 27 (1996-05-22 00:00:00.0)
Στόχοι αγώνα (1995-04-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ