Τετάρτη 3 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΓΙΑΞ - ΠΑΟ
Με αισιοδοξία για το θαύμα

Οι πράσινοι δηλώνουν έτοιμοι για το σημερινό ραντεβού με την ιστορία απέναντι στην κορυφαία ομάδα του κόσμου

Πράξη πρώτη στη μεγάλη μάχη του Παναθηναϊκού κόντρα στον Αγιαξ σήμερα στο Αμστερνταμ. Στις 9.30μμ (απευθείας μετάδοση από το ΜΕΓΚΑ) η ελληνική ομάδα θα βρεθεί στο ραντεβού με την ιστορία της, αφού μετά από 25 χρόνια θα βρει και πάλι στο διάβα της την πρωταθλήτρια Ολλανδίας. Ο πρωτομάστορας της επιτυχίας του τριφυλλιού Χουάν Ραμόν Ρότσα, δεν κρύβει την αισιοδοξία του για την έκβαση του αγώνα: "Είμαστε απέναντι σε ένα θαύμα. Πιστεύω στις δυνατότητες των παιδιών και με λίγη τύχη θα αποσπάσουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Αναμφίβολα ο Αγιαξ είναι το φαβορί και δίκαια θεωρείται η καλύτερη ομάδα του κόσμου. Τα τρόπαια που έχει κατακτήσει τα λένε όλα". Σε ερώτηση πώς θα σταματήσει τους επιθετικούς των Ολλανδών, ο Ρότσα απάντησε αντίστροφα: "Δεν είναι μόνο η επίθεση που αξίζει στον Αγιαξ. Είναι ομάδα συνόλου και όλες οι γραμμές είναι επικίνδυνες. Πάντως δεν είναι στις προθέσεις μας να παίξουμε καταστροφικό ποδόσφαιρο". Οσον αφορά τη σύνθεση που θα παρατάξει ο κόουτς του ΠΑΟ, δυο θέσεις είναι ανοιχτές. Αν παίξει περισσότερο επιθετικά, θα παίξουν ο Δώνης και ο Καπουράνης, σε αντίθετη περίπτωση οι Μάρκος, Κολιτσιδάκης. Ο "κορμός" είναι σταθερός και αποτελείται από τους: Βάντσικ, Αποστολάκη, Ουζουνίδη, Γ. Χ. Γεωργιάδη, Καλιτζάκη, Μπορέλι, Βαζέχα, Μαραγκό και Γ. Σ. Γεωργιάδη.

Στο μεγάλο αγώνα των ημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ ο Παναθηναϊκός θα έχει τη συμπαράσταση 5.000 ομογενών που θα βρεθούν στο Ολυμπιακό στάδιο του Αμστερνταμ όχι μόνο από την Ολλανδία αλλά και από τις γειτονικές χώρες Γερμανία και Βέλγιο.

Σνομπ οι Ολλανδοί

Στο στρατόπεδο του Αγιαξ υπάρχει διάχυτη η αισιοδοξία ότι όχι μόνο θα πάρουν τη νίκη, αλλά θα πετύχουν και αρκετά γκολ. Ο Λουί Φαν Γκαλ χθες το πρωί έστησε τους Ελληνες δημοσιογράφους, που διάνυσαν 100χλμ ώστε να επισκεφθούν το ξενοδοχείο όπου διαμένει η αποστολή του Αγιαξ. Από την πλευρά του Αγιαξ ζητήθηκε συγγνώμη και όλα αποδόθηκαν σε λάθος συνεννόηση. Πάντως σε δηλώσεις του στον Τύπο της πατρίδας του ο Φαν Γκαλ τόνισε: "Καλύτερα θα είναι να καθαρίσουμε τον αγώνα από σήμερα. Ο ΠΑΟ έχει μερικούς παίκτες κλάσεως όπως οι Βάντσικ, Βαζέχα και Μπορέλι. Θέλουμε υπομονή στην επίθεση. Αν βάλουμε ένα γκολ, όλα θα γίνουν απλά. Γνωρίζουμε ότι ο αντίπαλός μας θα αγωνιστεί κλειστά, όμως ξέρουμε να διασπάμε τις άμυνες αυτές".

Εκτός ομάδας θα είναι οι τραυματίες Μαρκ Οβερμαρς και Μάρσιο Σάντος. Μια θέση είναι ανοιχτή αυτή του ακραίου οπισθοφύλακα που διεκδικούν επί ίσοις όροις οι Ρέιζινγκερ και Σιλόι. Οι τρεις ξένοι θα είναι οι Λιτμάνεν, Φίνιντι και Κανού.

  • Στις εξέδρες του Ολυμπιακού Σταδίου θα βρίσκεται και ο προπονητής της Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ Αλεξ Φέργκιουσον που θέλει να δει από πρώτο χέρι τον Γ. Δώνη. Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες οι Αγγλοι είναι διατεθειμένοι να δώσουν πάνω από ένα δισ. για να τον αποκτήσουν.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ