Πέμπτη 4 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ο ... ανήξερος

Ο κόσμος το 'χει τούμπανο κι αυτός κρυφό καμάρι. Εντονα είναι τα ερωτηματικά που προκαλεί η ταχτική που ακολουθεί ο υπουργός Παιδείας. Η απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας είναι ιδιαίτερα σοβαρή για την παιδεία, αλλά αυτός δηλώνει "δεν πρόλαβα να ενημερωθώ επακριβώς".

Στην πραγματικότητα τα ερωτηματικά για τη στάση τους, είχαν αρχίσει να δημιουργούνται από τότε που το Συμβούλιο συζητούσε την αίτηση για τη νομιμοποίηση των ιδιωτικών πανεπιστημίων, για την κατάλυση, δηλαδή, ενός εκ των βασικών άρθρων του Συντάγματος της χώρας μας. Τότε, που είχε αποφανθεί πως δεν υπάρχει λόγος να παραβρεθεί το υπουργείο στην εκδίκαση της υπόθεσης. Ο υπουργός που ακόμα κι όταν η χρυσοφόρα για τους σχολάρχες απόφαση του ΣτΕ έγινε βούκινο, επέμενε να δηλώνει ότι δεν ξέρει τίποτα, αν και όπως επίσης δήλωνε, ήξερε ότι τα πράγματα "δεν είναι έτσι όπως παρουσιάζονται στον Τύπο"!

Είναι φανερό πως το πρόβλημα δεν αφορά στη στάση του υπουργού, αν και ο Γ. Παπανδρέου είναι αυτός που επανειλημμένα έχει δηλώσει πως "δεν έχει ιδεολογικό πρόβλημα με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια". Η στάση του υπουργού είναι καθ' εικόνα και ομοίωση της πολιτικής της κυβέρνησης στην οποία συμμετέχει. Ας το πάρει αυτό υπόψη του το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας και ας πράξει τα δέοντα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ