Πέμπτη 4 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ
Προειδοποιούν με νέες κινητοποιήσεις

Η αντίθεση των φαρμακοποιών στις εξαγγελίες του υφυπουργού Ανάπτυξης Μ. Χρυσοχοϊδη στον τομέα του φαρμάκου εκφράστηκε και στη γενική συνέλευση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ).

Σε ανακοίνωσή του ο ΠΦΣ δηλώνει ότι θα συνεχιστεί ο διάλογος με τον υφυπουργό Εμπορίου Μ. Χρυσοχοϊδη και προειδοποιούν με 24ωρη πανελλαδική απεργία και διακοπή της πώλησης φαρμάκων με πίστωση προς τους ασφαλισμένους, αν τελικώς ληφθεί οποιοδήποτε μέτρο σε βάρος τους, όπως η δημοσίευση της Αγορανομικής Διάταξης με μείωση του ποσοστού κέρδους τους κατά 1%. Κάτι που η πλειοψηφία των φαρμακοποιών θεωρεί δεδομένο και κρίνει πως πρέπει να επαναληφθούν οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Θετικό πάντως είναι ότι και στο ΔΣ του ΠΦΣ άρχισαν, έστω και καθυστερημένα, να γίνονται σκέψεις για κινητοποιήσεις. Διάθεση που βγήκε κυρίως από τους συλλόγους της επαρχίας, όπως των Ιωαννίνων, που έλαβαν μέρος στην τελευταία κινητοποίηση των Φαρμακευτικών Συλλόγων Αττικής και Πειραιά.

Στο ψήφισμά τους οι φαρμακοποιοί τονίζουν πως τα μέτρα που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση, εκτός από τις κοινωνικές επιπτώσεις, θα έχουν σοβαρότατες συνέπειες στην επιβίωση του ελληνικού φαρμακείου. Ακόμη, δηλώνουν ότι δε δέχονται μείωση του ποσοστού κέρδους τους κατά 1% "διότι δε λύνει κανένα θεσμικό, δομικό και διαρθρωτικό πρόβλημα της φαρμακευτικής περίθαλψης" και διατυπώνουν μια σειρά ακόμα προτάσεις για τους φαρμακοποιούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ