Πέμπτη 4 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μουσείο Εκπαίδευσης στη Σίνδο

Στην ίδρυση Εθνικού Μουσείου Εκπαίδευσης προχωρά η Νομαρχία Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Το Μουσείο θα λειτουργήσει στη Σίνδο, ενώ μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται η νομική σύσταση του Οργανισμού που θα αναλάβει την ίδρυση και λειτουργία του.

Σε σχετικές δηλώσεις του στο Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΜΠΕ), ο καθηγητής του Παιδαγωγικού Τμήματος του ΑΠΘ Χ. Τσολάκης μεταξύ άλλων αναφέρει: "Ενα μουσείο εκπαίδευσης δεν είναι μόνο αναγκαίο για την Ελλάδα, αλλά και για όλη την Ευρώπη, καθώς με τον καιρό θα μπορούσε να αποκτήσει εκτός από εθνικό και παγκόσμιο ενδιαφέρον, στεγάζοντας την ιστορία της εκπαίδευσης, τις διδακτικές μεθόδους, τα υλικά και τα εποπτικά μέσα που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διδασκαλία".

"Ενα τέτοιο μουσείο δε θα έκανε μόνο αναδρομή στο παρελθόν, αλλά παράλληλα θα αποτελούσε κέντρο επιστημονικής - παιδαγωγικής μελέτης των εκπαιδευτικών προβλημάτων, σε συνάφεια με τα κοινωνικά προβλήματα και τις ποικίλες μορφές ζωής που τα εκκολάπτουν και τα γεννούν".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ