Πέμπτη 4 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Νυν υπέρ "νύχτας" ο αγών

Παράνομη έκδοση αδειών για ζαχαροπλαστεία - "μαϊμού" που λειτουργούν κανονικά σαν μπαρ. Και για παράβαση καθήκοντος κατηγορείται τώρα ο Στ. Λογοθέτης

Με άδειες - "μαϊμού", που σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται ότι χορηγούσε στους ενδιαφερόμενους ο δήμαρχος του Πειραιά Στ. Λογοθέτης ή και χωρίς καθόλου άδεια φαίνεται να λειτουργούν δεκάδες μπαρ στον Πειραιά.

Τα καταστήματα αυτά, που βαρύνονται με εκατοντάδες μηνύσεις για παραβάσεις των κανονισμών λειτουργίας τους, διατάραξη της κοινής ησυχίας και άλλες υγειονομικές παραβάσεις, βρίσκονται κυρίως στην περιοχή της Ακτής Αθ. Δηλαβέρη, στην Καστέλλα και κατά μήκος της οδού 34ου Συντάγματος Πεζικού.

Ετσι μετά την ποινική δίωξη που ασκήθηκε με αφορμή τις μηνύσεις, προσδιορίστηκε χτες δίκη για τις 27 Ιούνη, στην οποία ο Στ. Λογοθέτης είναι κατηγορούμενος για παράβαση καθήκοντος γιατί δεν προχώρησε σε ανάκληση των αδειών.

Σύμφωνα με έγγραφα των αρμοδίων υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πειραιά και της Υγειονομικής Υπηρεσίας προκύπτει ότι αρκετά από αυτά τα μαγαζιά θα έπρεπε να είχαν κλείσει οριστικά από τον περασμένο Ιούνη, ωστόσο 10 μήνες μετά "ο Δήμος Πειραιά δεν έχει ακόμη ζητήσει τη συνδρομή των υπηρεσιών της Αστυνομίας για να προχωρήσει στις ενέργειες που προβλέπονται από το νόμο".

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, ο δήμαρχος έχει αποφύγει να ανακαλέσει έστω και προσωρινά τις άδειες καταστημάτων που έχουν προχωρήσει σε παραβάσεις. Για τη μη εφαρμογή των διατάξεων αυτών ο Στ. Λογοθέτης έχει επικαλεστεί κατά το παρελθόν προσφυγές των ιδιοκτητών τους στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο, με αποτέλεσμα τη διακοπή της διαδικασίας επιβολής αναστολής λειτουργίας.

Παρ' όλα αυτά ο δήμος διατηρεί στο ακέραιο τη "βιομηχανία" έκδοσης νέων αδειών για νέα καταστήματα, τα οποία σύμφωνα με καταγγελίες εμφανίζονται να παίρνουν άδεια ως ζαχαροπλαστεία ή με άλλες ανώδυνες χρήσεις για να εξελιχθούν σε μπαρ με δυνατή μουσική και διαφορετικό βέβαια ωράριο από αυτό των ζαχαροπλαστείων. Παράλληλα σε άλλα, που ήδη λειτουργούν, παρέχονται ειδικές άδειες χρήσης μουσικών οργάνων, προσφέροντάς τους έτσι δυνατότητα αλλαγής της χρήσης τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ