Πέμπτη 4 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΕΤΕΩΡΑ ΠΟΛΙΧΝΗΣ
Υπουλη δράση αστυνομικών εις βάρος αστέγων

Τη βίαιη απομάκρυνση των 5 απεργών πείνας, που είναι μέλη της Επιτροπής Αγώνα των κατοίκων του συνοικισμού Μετεώρων του δήμου Πολίχνης Θεσσαλονίκης, από το χώρο που έχουν καταλάβει στην πλατεία Δικαστηρίων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, επιχείρησε προχτές τα μεσάνυχτα η αστυνομία. Χτες το πρωί μετά την ανυποχώρητη στάση των απεργών προχώρησε σε νέα πρόκληση εναντίον τους, αφαιρώντας επιλεκτικά τις πινακίδες από δύο αυτοκίνητα μελών της Επιτροπής, που χρησιμοποιούνται για τις ανάγκες της κινητοποίησης, ενώ γύρω υπήρχαν δεκάδες άλλα παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα.

Οι κάτοικοι των Μετεώρων και η πενταμελής επιτροπή που βρίσκεται στην 18η μέρα απεργίας πείνας, κατήγγειλαν χτες το γεγονός στο "Ρ" και τόνισαν πως παρόμοιες ενέργειες δεν πρόκειται να σταματήσουν τον αγώνα, που κάνουν 600 άστεγες οικογένειες για το δικαίωμα στέγης.

Οι άστεγοι της Πολίχνης είναι αντίθετοι στο σχέδιο νόμου που ετοιμάζει η κυβέρνηση για τα αυθαίρετα και το οικιστικό πρόβλημα, γιατί ουσιαστικά αντί να θεσμοθετεί τη στεγαστική αποκατάσταση των αστέγων προωθεί για μια ακόμη φορά τα συμφέροντα των εργολάβων και των οικοπεδοφάγων εμπόρων γης. Αλλωστε, όπως σημειώνουν, κανείς λογικός άνθρωπος δε θα έφτανε στο σημείο να χτίσει παράνομα σπίτι και να ζει εδώ και 20 χρόνια χωρίς νερό, ρεύμα και αποχέτευση, αν διέθετε τα μέσα να έχει αλλού κατοικία.

Προχτές στις 6 το απόγευμα οι άστεγοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση και δυναμική πορεία από το κέντρο της Θεσσαλονίκης προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, ζητώντας την οριστική επίλυση του στεγαστικού τους προβλήματος.

Στο ψήφισμά τους απαιτούν από την κυβέρνηση να σταματήσει τοσχέδιο νόμου και να κατοχυρώσει νομοθετικά τη στεγαστική τους αποκατάσταση με όρους που να ανταποκρίνονται στις δυνατότητες της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων των Μετεώρων, που είναι εργαζόμενοι και άνεργοι χωρίς άλλη κατοικία και όχι υπέρ των ελάχιστων καταπατητών οικοπεδοφάγων και της εισπρακτικής λογικής του δήμου Πολίχνης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ