Πέμπτη 4 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
"Μπεν Χουρ" και "οργισμένα κύματα"

Από πέρσι τέτοια εποχή είχαμε να τον δούμε και τον επιθυμήσαμε. Ο λόγος για τον "Μπεν Χουρ", την επική ταινία που προβάλλεται προ του Πάσχα κάθε χρόνο και έχει γίνει πια κάτι σαν ...έθιμο. Από τον ΑΝΤΕΝΝΑ, λοιπόν, στις 21.00, ο "Μπεν Χουρ" του Γουίλιαμ Γουέλμαν. Μια ταινία - μαμούθ, που κόστισε το 1959 δεκαπέντε εκατομμύρια δολάρια, που χρειάστηκαν δεκατέσσερις μήνες για να ολοκληρωθεί, που τιμήθηκε με 11 Οσκαρ και, τέλος, που έδωσε δουλιά σε εκατό χιλιάδες κομπάρσους. Η ιστορία είναι γνωστή. Είναι η ζωή του Εβραίου Τζούντα Μπεν Χουρ, που ξαναβρίσκει μετά από πολλά χρόνια έναν παιδικό του φίλο, τον Μεσάλα, διοικητή μιας ρωμαϊκής λεγεώνας, που είναι αποφασισμένος να εξαφανίσει όλους τους οπαδούς της νέας θρησκείας. Αντίθετα, ο Μπεν Χουρ και η εκλεκτή της καρδιάς του Εστερ, μαγεύονται από τον χριστιανισμό και τον ασπάζονται. Πρωταγωνιστεί ο Τσάρλτον Ιστον.

Από το STAR στις 00.15 "Εφιαλτικός έρωτας" του Νίκολας Καζάν.

Είναι η ερωτική ιστορία ενός γιάπι, που ανακαλύπτει ότι η γυναίκα του κάνει διπλή ζωή. Ο νέος άνδρας, που είχε νομίσει ότι η οικονομική άνεση και η κοινωνική άνοδος είναι το παν, καταλαβαίνει ότι έπεσε θύμα του "αμερικανικού ονείρου". Φοβίες, αναθεωρήσεις, θεωρήσεις, έρωτες, απογοητεύσεις και ζήλιες, προσδοκίες, μεγάλες ή μικρές, πλεκτάνες, ίντριγκες, κρυφές ταυτότητες, διπλές προσωπικότητες, απάτες και αυταπάτες συνυπάρχουν στην ταινία.

Από τον ΑΝΤΕΝΝΑ στη 00.10 "Οργισμένα κύματα" του Φράνκλιν Σάφνερ.

Πρόκειται για μια καλή ταινία, που δε βρήκε την ανάλογη ανταπόκριση, όταν προβλήθηκε το 1977, μια ταινία λίγο παρεξηγημένη, που αφηγείται τη ζωή ενός ζωγράφου, που ζει στη διάρκεια του Β Παγκόσμιου Πολέμου στις Μπαχάμες. Είναι ένας καλλιτέχνης, αφοσιωμένος στη δουλιά του και στον εαυτό του, τόσο που δε δίνει δεκάρα για ό,τι συμβαίνει γύρω του. Μια επίσκεψη, όμως, των τριών γιων του και της πρώην γυναίκας του, την οποία, άλλωστε, ποτέ δεν έπαψε να αγαπά με το δικό του, φυσικά, τρόπο, θα γίνει αιτία να βγει από την απομόνωσή του και να ασχοληθεί με τα κοινά. Είναι μια κινηματογραφική μεταφορά του μυθιστορήματος του Ερνεστ Χεμινγουέι, με πρωταγωνιστή τον Τζορτζ Σκοτ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ