Πέμπτη 4 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
Τηρούν στάση κοινού εκβιαστή

Με μια απροκάλυπτα αισχρή τακτική η ηγεσία του υπουργείου εκβιάζει το Δήμο Ζεφυρίου να επιβάλει πρόσθετους φόρους στους δημότες του

Λουκέτο στο Δήμο Ζεφυρίου Αττικής, βάζει η κυβέρνηση εκβιάζοντας αισχρά τη δημοτική αρχή της πόλης που αρνείται να επιβάλει νέους φόρους στους δημότες της και διεκδικεί τα ποσά που της ανήκουν από τον κρατικό προϋπολογισμό. Ο εκβιασμός που ασκείται με τη μέθοδο του οικονομικού στραγγαλισμού του δήμου, έχει φέρει ήδη ως αποτέλεσμα να έχει παραλύσει από την προηγούμενη Παρασκευή η υπηρεσία καθαριότητας καθώς οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι ενώ στο ταμείο του δήμου δεν υπάρχουν χρήματα ούτε καν για την αγορά καυσίμων για τα απορριμματοφόρα τα οποία επίσης παραμένουν ακινητοποιημένα, με τα σκουπίδια στους δρόμους να συσσωρεύονται.

Κι ενώ το δημοτικό συμβούλιο της πόλης συζητά ήδη το ενδεχόμενο να παραδώσει τα κλειδιά του δήμου στον καθ' ύλη υπεύθυνο υπουργό Εσωτερικών, ο ίδιος ο Α. Τσοχατζόπουλος και διάφοροι κολαούζοι του στον 3ο και 4ο όροφο του υπουργείου, εμφανίζονται να επιλέγουν ως επόμενο βήμα της τακτικής τους τον εξευτελισμό του κομμουνιστή δημάρχου Κ. Λιάρου. Ετσι χτες όταν ο δήμαρχος συνοδευόμενος από δημοτικούς συμβούλους και εργαζόμενους πήγε στο υπουργείο - αφού επί βδομάδες προσπάθησε μάταια να κλείσει ένα ραντεβού με τον υπουργό - συνάντησε αρχικά τη χλεύη από διάφορα τσιράκια που περιφέρονται στους ορόφους του υπουργείου, ενώ στη συνέχεια ο ίδιος ο διευθυντής του γραφείου του υπουργού, ο Αγραφιώτης, είχε το θράσος αντί να ακούσει το πρόβλημα, να καταγγείλει το δήμαρχο για "συνδικαλισμό" στους διαδρόμους του υπουργείου. Κι αυτό, την ώρα που οι διάδρομοι έσφυζαν από τους γνωστούς ρουσφετάκηδες τους οποίους βέβαια οι επί της εκλογικής πελατείας έσπευδαν να εξυπηρετήσουν...

Υπενθυμίζεται ότι ο δήμαρχος Ζεφυρίου, με υπόμνημα στον υπουργό Εσωτερικών και τον υφυπουργό Οικονομικών, έχει εκθέσει τα σημαντικά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος του και τα οποία έχουν να κάνουν με το χρέος 1,3 δισ. που κληροδοτήθηκε από την προσκείμενη στο ΠΑΣΟΚ προηγούμενη δημοτική αρχή. Προβλήματα που εντείνονται από τις ληστρικές διαθέσεις του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων το οποίο με έγγραφό του ζήτησε από το δήμο να χαρατσώσει άγρια τους δημότες. Η κατάσταση γίνεται ακόμα χειρότερη καθώς η κυβέρνηση αυθαίρετα παρακρατεί θεσμοθετημένους πόρους που δικαιούται ο δήμος.

Με το υπόμνημα, η δημοτική αρχή ζητά άμεση, έκτακτη επιχορήγηση, ύψους 30 εκατομμυρίων για αγορά καυσίμων για τα απορριμματοφόρα και τις μισθοδοσίες των 50 εργαζομένων του δήμου, οι οποίοι δεν πληρώθηκαν λόγω έλλειψης χρημάτων το τελευταίο 15ήμερο και ενδεχομένως δε θα πληρωθούν ούτε για το επόμενο και δεν θα πάρουν το δώρο του Πάσχα. Ο δήμος ζητά επίσης 250 εκατομμύρια από τα αντισταθμιστικά οφέλη της χωματερής των Ανω Λιοσίων καθώς τα απορριμματοφόρα όλων των δήμων περνούν μέσα από το Ζεφύρι επιτείνοντας το πρόβλημα της καθαριότητας, ενώ διεκδικεί άλλα 250 εκατομμύρια από τη ΣΑΤΑ.

Μιλώντας στο "Ρ" ο Κ. Λιάρος, εξέφρασε την πλήρη απογοήτευσή του από την ελαφρότητα με την οποία ο Α. Τσοχατζόπουλος αντιμετωπίζει τα προβλήματα του δήμου, αν και έχει ενημερωθεί σχετικά. Τόνισε ότι ο υπουργός συνεχίζει να αγνοεί το δήμο παρά τις επίμονες προσπάθειες για μια συνάντηση και επεσήμανε ότι αν συνεχιστεί αυτή η κυβερνητική τακτική τότε ως δημοτική αρχή θα αναγκαστεί να παραδώσει στους υπεύθυνους της κεντρικής διοίκησης, τα κλειδιά του δήμου.

Θ. Μπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ