Παρασκευή 5 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Δυστοκία στο Εκτελεστικό Γραφείο

Αγωνιώδεις προσπάθειες κατέβαλαν μέχρι αργά χτες το βράδυ τα μέλη του ΕΓ, για να διαμορφώσουν την εισήγηση για το αυριανό Εθνικό Συμβούλιο

Αγωνιώδεις και πολύωρες προσπάθειες, ενδεικτικές της κατάστασης που υπάρχει στο εσωτερικό του κόμματος, κατέβαλαν τα μέλη του ΕΓ του ΠΑΣΟΚ μέχρι αργά χτες το βράδυ, προκειμένου να συμφωνήσουν στο κείμενο της εισήγησης το οποίο θα παρουσιάσουν στην αυριανή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου.

Αν και δεν υπήρχαν συγκεκριμένες πληροφορίες για τη χτεσινή συνεδρίαση, ωστόσο θεωρείται βέβαιο ότι σε αυτή επαναδιατυπώθηκαν οι διαφορετικές απόψεις που εκφράζονται από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στους κόλπους του ΕΓ. Ετσι οι Α. Τσοχατζόπουλος, Γερ. Αρσένης και Ε. Βενιζέλος τάσσονται υπέρ μιας οικονομικής πολιτικής με "κοινωνική ευαισθησία". Βέβαια την ίδια ώρα ορκίζονται ότι δεν πρέπει να τεθεί σε κίνδυνο το πρόγραμμα "σύγκλισης". Τα ίδια στελέχη εμφανίζονται με κοινές απόψεις και στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής και της "πατριωτικής φυσιογνωμίας" του κινήματος, ενώ για τις σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας απορρίπτουν το διάλογο μεταξύ των δύο χωρών και τάσσονται υπέρ της αποτρεπτικής τακτικής, μέσω της ενίσχυσης των Ενόπλων Δυνάμεων.

Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Ρέππας ερωτηθείς χτες για τη διαμάχη μεταξύ των Πάγκαλου - Αρσένη, ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχει αντιπαράθεση αλλά απλά "οι υπουργοί εκθέτουν τις απόψεις τους".

Στην εσωκομματική αντιπαράθεση παρενέβη ο υπουργός Παιδείας Γ. Παπανδρέου ο οποίος πρότεινε στην αυριανή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου να επανεξεταστεί το θέμα της πορείας προς το συνέδριο, ώστε να μην εκλεγεί σε αυτό αντιπρόεδρος ή αναπληρωτής πρόεδρος. Στο συνέδριο, τόνισε, έπρεπε να πάμε μόνο και μόνο για να συζητήσουμε τα ουσιαστικά ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και της στρατηγικής και τακτικής του κόμματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ