Παρασκευή 5 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
Ηλεκτρισμένη η ατμόσφαιρα στην Κορεατική Χερσόνησο

ΣΕΟΥΛ.-

Νέα περίοδος έντασης φαίνεται να κάνει την επανεμφάνισή της στην Κορεατική Χερσόνησο. Η κυβέρνηση της Λαοκρατικής Δημοκρατίας Κορέας ανακοίνωσε χτες ότι σταματά να ανταποκρίνεται στο καθήκον της για τον έλεγχο της αποστρατικοποιημένης ζώνης (έκτασης 6 χλμ) που χωρίζει τη μεθόριο με τη γειτονική Νότια Κορέα, κατηγορώντας την τελευταία ότι μετακινεί τον τελευταίο καιρό στρατιωτικό προσωπικό, εξοπλισμό και βαριά όπλα στην ουδέτερη περιοχή.

"Θα πάρουμε όλα τα νόμιμα μέτρα αυτοάμυνας", σημειώνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Αμυνας της ΛΔ Κορέας, την οποία επικαλείται σχετικό τηλεγράφημα του κρατικού Κορεατικού Κεντρικού Πρακτορείου Ειδήσεων. Στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται ότι οι μετακινήσεις Νοτιοκορεατών στρατιωτών και βαρέων όπλων στην ουδέτερη ζώνη αποτελούν παραβίαση της συμφωνίας για τη δημιουργία αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης που υπογράφτηκε μεταξύ Σεούλ και Πιον Γιανγκ με τη λήξη του Κορεατικού Πολέμου το 1953.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, οι αρμόδιοι υπουργοί της κυβέρνησης του Νοτιοκορεάτη Προέδρου, Κιμ Γιανγκ - σαμ, συνεδρίασαν εκτάκτως για να εκτιμήσουν την κατάσταση που διαμορφώνεται μετά από την παραπάνω ανακοίνωση της γείτονας χώρας. Μάλιστα, ο Πρόεδρος Γιανγκ, ολοκληρώνοντας χτες τη σύντομη επίσκεψή του στη μεθόριο της χώρας του με τη ΛΔ Κορέας, συνέστησε στους στρατιώτες "να επαγρυπνούν συνεχώς και να μην ξεχνούν ούτε για ένα λεπτό πως μόνον οι ισχυροί μπορούν να απολαμβάνουν την ειρήνη".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ