Παρασκευή 5 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΣΤΗΝ ΚΡΟΑΤΙΑ
Κανένας δεν επέζησε

ΖΑΓΚΡΕΜΠ.-

"Δυστυχώς όλοι όσοι επέβαιναν στο αεροσκάφος είναι νεκροί". Με αυτή τη δήλωση ο Κροάτης πρεσβευτής στις ΗΠΑ, Μιομίρ Ζούζουλ, ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους τα αποτελέσματα των εντατικών ερευνών που ολοκλήρωσαν νωρίς χτες το μεσημέρι οι δεκάδες Αμερικανοί και Γάλλοι στρατιώτες που είχαν αναλάβει το "χτένισμα" της κακοτράχηλης ορεινής περιοχής του λόφου "Αγίου Ιωάννη" (κοντά στην κροατική πόλη Ντουμπρόβνικ). Ηταν εκεί όπου κατέπεσε το στρατιωτικό αεροσκάφος "Μπόινγκ 737" (τύπου Τ-43) που μετέφερε τον Αμερικανό υπουργό Εμπορίου, Ρον Μπράουν και άλλα 32 άτομα, μεταξύ των οποίων γνωστά διευθυντικά στελέχη αμερικανικών επιχειρήσεων, δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ. Ολοι τους συμμετείχαν στην τριήμερη περιοδεία του Αμερικανού υπουργού στην Κροατία και τη Βοσνία - Ερζεγοβίνη...

Τα αίτια της προχτεσινής συντριβής του αεροσκάφους παραμένουν αδιευκρίνιστα, αν και - κατά πολλούς - σχετίζονται με τις κάκιστες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή. Πάντως, επιτροπή Αμερικανών εμπειρογνωμόνων, μεταξύ τους στελέχη της εταιρίας "Μπόινγκ", αναχώρησε ήδη για την Κροατία για τη διενέργεια σχετικών ερευνών. Εκπρόσωπος της "Μπόινγκ" δήλωσε ότι οι ειδικοί της εταιρίας θα συμβάλουν στο έργο των ανακριτών της αμερικανικής αεροπορίας για τον εντοπισμό της αιτίας που προκάλεσε τη συντριβή του αεροσκάφους. Τα τελευταία χρόνια έχουν "ανεξήγητα" συντριβεί δύο αεροσκάφη τύπου Τ-43 και γι' αυτό ήδη ομάδα ειδικών της "Μπόινγκ" ερευνούσε κυρίως το σύστημα πλοήγησης αυτών των αεροπλάνων.

Η είδηση της συντριβής του στρατιωτικού "Μπόινγκ" προκάλεσε την οδύνη του Προέδρου Κλίντον, καθώς ο 54χρονος Ρον Μπράουν εκτός από υπουργός της κυβέρνησής του ήταν στενός συνεργάτης και φίλος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ