Παρασκευή 5 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Εκπληκτη η Ευρώπη

Κολακευτικά σχόλια για τον ΠΑΟ και το θρίαμβο του Αμστερνταμ. Προσγειωμένοι επέστρεψαν οι πράσινοι

Η Ευρώπη υποκλίνεται στον Παναθηναϊκό! Το θριαμβευτικό 0 - 1 στο Αμστερνταμ έχει αφήσει έκθαμβη τη Γηραιά Ηπειρο. Το πρακτορείο "Ρόιτερ" αναφέρει συγκεκριμένα ότι ο ΠΑΟ άφησε "άφωνους" τους πρωταθλητές κόσμου και Ευρώπης, ενώ τονίζει ότι το "χρυσό" τέρμα της ελληνικής ομάδας δημιούργησε ο "αέρινος" Γιώργος Δώνης, ο οποίος έκανε εντυπωσιακή επέλαση και τροφοδότησε την κατάλληλη στιγμή τον Κριστόφ Βαζέχα. Το ίδιο πρακτορείο με εκτενές τηλεγράφημά του από την Αθήνα περιγράφει τους ολονύκτιους πανηγυρισμούς των φιλάθλων του Παναθηναϊκού. Να σημειωθεί ότι ο Αγιαξ γνώρισε την ήττα σε ευρωπαϊκή διοργάνωση από τις 16 Μάρτη του 1994, όταν είχε χάσει από την Πάρμα στα προημιτελικά του Κυπέλλου Κυπελλούχων. Τα πράγματα είναι πλέον δύσκολα για τους Ολλανδούς και χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του αρχηγού Ντάνι Μπλιντ: "Τα κάναμε όλα, όμως δεν ήταν η μέρα μας. Τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα στην Αθήνα".

Θαυμασμός από τους Ολλανδούς

Το σύνολο τον ολλανδικών εφημερίδων μιλούν με θαυμασμό για την παρουσία του Παναθηναϊκού. Η... κεντρική ιδέα από τα πρωτοσέλιδα είναι ότι: "Η ρεβάνς θα είναι ένας εφιάλτης για τον Αγιαξ που μάλλον υποτίμησε τον αντίπαλο".

Μια από τα ίδια και από τον ιταλικό Τύπο, που υμνούν την ελληνική ομάδα για την "απίστευτη" όπως γράφουν επιτυχία τους κόντρα στο... θηρίο.

Ενα καλό λόγο για τους πράσινους είχε και ο Ντούσαν Μπάγεβιτς: "Μεγάλη η επιτυχία του ΠΑΟ. Το 0 - 1 δίνει ένα σημαντικό προβάδισμα σε αυτόν".

Οι "ήρωες" του Αμστερνταμ γύρισαν αργά το πρωί της Πέμπτης κουρασμένοι αλλά χαρούμενοι. Ο πρόεδρος Γιώργος Βαρδινογιάννης ήταν "καυστικός" στις δηλώσεις του, αλλά και προσγειωμένος: "Μπορούμε να κερδίζουμε τα καφενεία και αυτό είναι επιτυχία. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παιδιών. Κερδίσαμε μια μάχη, όμως όχι τον πόλεμο. Υπάρχει ένα δύσκολο ματς μπροστά μας". Ο Χουάν Ραμόν Ρότσα συμπλήρωσε: "Αυτοί που μας αμφισβήτησαν σε όλη τη χρονιά, τι έχουν να πουν τώρα. Πρέπει να καταλάβουν ότι μαζί με τον ΠΑΟ διαφημίζεται και το ελληνικό ποδόσφαιρο".

Δώνης: "Πρώτα Κύπελλο μετά Μάντσεστερ"

Ο Γιώργος Δώνης, κορυφαίος παίκτης των πρασίνων και μήλο της έριδος για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έδωσε και την... είδηση: "Θα πάρουμε το πρωτάθλημα Ευρώπης και μετά θα πάω στη Μάντσεστερ". Το ενδιαφέρον της φημισμένης αγγλικής ομάδα είναι δεδομένο, κάτι που δεν έκρυψε και ο τεχνικός τους Αλεξ Φέργκιουσον. Ο σκόρερ του τριφυλλιού Κριστόφ Βαζέχα επισήμανε: "Ξέραμε πολύ καλά τον Αγιαξ. Είμαστε διαβασμένοι και αυτό φάνηκε. Σίγουρα η ρεβάνς θα είναι το ίδιο δύσκολη". Ο Αργεντίνος Χουάν Χοσέ Μπορέλι ήταν ειλικρινής: "Αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα να κερδίσουμε τον Αγιαξ στην έδρα του. Είναι ίσως η μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας μου".

Στο μεταξύ τα μαγικά χαρτάκι της ρεβάνς έχουν ήδη εξαφανιστεί και στις 17 Απρίλη το Ολυμπιακό Στάδιο θα ζήσει ανεπανάληπτες στιγμές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ