Σάββατο 6 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

"Πολιτικοί κρατούμενοι" οι χουντικοί!!!

Απαράδεχτοι ισχυρισμοί των βουλευτών της ΝΔ Γ. Παναγιωτόπουλου και της Πολιτικής Ανοιξης Α. Λεντάκη. Ο τελευταίος μάλιστα προχώρησε και στον πρωτοφανή συσχετισμό χούντας - εμφυλίου

Πολιτικούς κρατούμενους χαρακτήρισαν του πρωταίτιους του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου οι βουλευτές της ΝΔ Γ. Παναγιωτόπουλος και της Πολιτικής Ανοιξης Α. Λεντάκης, κατά τη συζήτηση χτες στη Βουλή επίκαιρης ερώτησης του τελευταίου, με θέμα τη χορήγηση φαρμακευτικής περίθαλψης στον Ν. Μακαρέζο. "Δεν υπάρχει, είπε προκλητικά ο νεοδημοκράτης βουλευτής, πουθενά στον κόσμο πολιτικός κρατούμενος επί 25 χρόνια. Η τους τουφεκίζουν, αν έτσι το κρίνουν, ή κάποτε τους βγάζουν. Επομένως αυτό το θέμα, το ότι έχουμε δηλαδή τη δειλία όλοι να μην αποφασίζουμε και να μην παίρνουμε την ευθύνη αυτής της αποφυλάκισης, είναι θέμα που πρέπει να λήξει. Είσθε κυβέρνηση, να πάρετε την απόφαση". Στην ίδια λογική κινήθηκε και ο Α. Λεντάκης, ο οποίος ζήτησε "να αντλήσει η κυβέρνηση και το σύνολο της Βουλής το πολιτικό θάρρος - ανεξαρτήτως μεταμέλειας των χουντικών - να κλείσει τις σελίδες της δικτατορίας και να τους αφήσει ελεύθερους να πεθάνουν στα σπίτια τους". Ο βουλευτής της Πολιτικής Ανοιξης, όμως δεν έμεινε εκεί. Προχώρησε και στην προκλητική συσχέτιση της χούντας με τον εμφύλιο πόλεμο, λέγοντας ότι "πρέπει να κλείσει μετά από 21 ολόκληρα χρόνια αυτή η σελίδα, όπως έκλεισε και η σελίδα του εμφυλίου πολέμου, που ήταν επίσης οδυνηρή σελίδα για τον τόπο μας". Τέλος, δήλωσε ότι θα επισκεφτεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το θέμα.

Οι παραπάνω προκλήσεις έμειναν αναπάντητες εκ μέρους της κυβέρνησης. Ο υφυπουργός υγείας Φρ. Παπαδέλλης αρκέστηκε να απαντήσει μόνο στο θέμα της φαρμακευτικής περίθαλψης του Ν. Μακαρέζου, λέγοντας ότι με προσωπική εντολή του υπουργού Υγείας θα διευθετηθεί πολύ σύντομα το θέμα, ώστε να χορηγηθεί στον προαναφερόμενο όχι μόνο ιατροφαρμακευτική, αλλά και νοσοκομειακή περίθαλψη. Επίσης ο υφυπουργός Ανάπτυξης Φ. Ιωαννίδης, που παρενέβη στη συζήτηση, το μόνο που είπε ήταν πως δεν πρόκειται για πολιτικούς κρατούμενους, γιατί "είναι άλλη η ιδιότητα του πολιτικού κρατουμένου".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ