Σάββατο 6 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απαγορεύτηκαν τα δρομολόγια στο "Μάρκο Πόλο"

Δεν επιτρέπει το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας την εκτέλεση κρουαζιερών από το ανασφάλιστο και υπό ξένη σημαία κρουαζιερόπλοιο "Μάρκο Πόλο",το οποίο θα εκτελούσε δρομολόγια από τον Πειραιά, στα νησιά του Αιγαίου και στην Κωνσταντινούπολη. Η απόφαση του υπουργείου ανακοινώθηκε ύστερα από διαβήματα της ΠΝΟ και της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών. Οπως καταγγέλλουν οι δυο ναυτεργατικές ενώσεις ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ - που βεβαίως συμφωνούν με τη μη εκτέλεση δρομολογίων από το συγκεκριμένο ανασφάλιστο πλοίο - η εταιρία με τη δρομολόγηση του "Μάρκο Πόλο" καταργεί το καμποτάζ!

Η Διεύθυνση Ποντοπλοϊας και ναυτιλιακών σχέσεων του ΥΕΝ αναφέρει σε έγγραφό της προς την ΠΝΟ ότι επιβατηγό πλοίο με ξένη σημαία δεν μπορεί να εκτελεί περιήγηση με παραλαβή επιβατών από ελληνικά λιμάνια για περιήγηση σ' αυτά ακόμα και με προέκταση σε ξένα, με ελληνικό λιμάνι οριστικής αποβιβάσεως χωρίς την έκδοση ειδικού ΠΔ.

Βέβαια, η παρέμβαση της Ελλήνων Εφοπλιστών Τουριστικών πλοίων προς τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, οφείλεται σε καθαρά ανταγωνιστικούς λόγους. Μάλιστα, διά του προέδρου της, Α. Ποταμιάνου,η Ενωση παραδέχτηκε ότι ο ανταγωνισμός θα είναι πολύ μεγάλος και απειλεί, σε περίπτωση που δρομολογηθεί το πλοίο, ότι οι πλοιοκτήτες των τουριστικών θα κατεβάσουν τις ελληνικές σημαίες από τα πλοία τους και θα απολύσουν τους Ελληνες ναυτεργάτες!

Τα δυο ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ και "ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ" τονίζουν για ακόμα μια φορά ότι είναι απαραίτητη η αλλαγή της ναυτιλιακής πολιτικής, καθώς και ότι πρέπει να παρθούν πολιτικές αποφάσεις για τη διατήρηση του προστατευτισμού, ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού της ναυτιλίας, προστασίας των ναυτεργατών και ανανέωσης του στόλου, πράγμα που θα γίνει μόνο με τη δημιουργία Εθνικού Οργανισμού Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ