Σάββατο 6 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Καμπάνα" στη "Σλιμ"

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας έκανε δεκτή τη συλλογική αγωγή της ΕΚΠΟΙΖΩ κατά της επιχείρησης "Σλιμ Ιντερνάσιοναλ" και των υπευθύνων της, αναφορικά με τα χάπια αδυνατίσματος και τα μασαζοκαλσόν που διοχετεύουν στην αγορά.

Ειδικότερα, το δικαστήριο απαγορεύει στην επιχείρηση "Σλιμ" να διαφημίζει το προϊόν "Φούκους Νατουράλις" ως "ακίνδυνο, αποτελεσματικό, φυσικό και φυτικό, το οποίο δε χρειάζεται συνταγή γιατρού και είναι εγκεκριμένο από τον ΕΟΦ", να το διαφημίζει με τη μορφή δημοσιογραφικού ρεπορτάζ, να το εμπορεύεται, καθώς και να διαφημίζει τα μασαζοκαλσόν ή μασαζοκολάν ότι "αδυνατίζουν με τη μέθοδο των βιομαγνητών". Το δικαστήριο υποχρεώνει τους υπευθύνους να επανορθώσουν τις παραπλανητικές αυτές διαφημίσεις με σχετικές αναγγελίες προς το καταναλωτικό κοινό, μέσω της τηλεόρασης, του ραδιοφώνου, των εφημερίδων και των περιοδικών.

Το σημαντικότερομ όμως, είναι πως, βάσει της ίδιας δικαστικής απόφασης, η εταιρία "Σλιμ" πρέπει να καταβάλει στην ΕΚΠΟΙΖΩ 10 εκατομμύρια δραχμές χρηματική ικανοποίηση, λόγω της ηθικής βλάβης που υπέστησαν οι καταναλωτές. Το ποσό αυτό θα διατεθεί για την προστασία των καταναλωτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ