Σάββατο 6 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ
Εξακολουθούν οι πολύωρες καθυστερήσεις

Με πολύωρες καθυστερήσεις, που σε ορισμένες περιπτώσεις έφτασαν και τις εννιά ώρες, αλλά και συγχωνεύσεις δρομολογίων, εκτελούνται οι πτήσεις της "Ολυμπιακής Αεροπορίας", λόγω έλλειψης ιπτάμενου προσωπικού.

Οι λύσεις της "τελευταίας στιγμής", που αποφάσισαν κυβέρνηση και διοίκηση, με τη μετάταξη υπαλλήλων από το έδαφος στον αέρα και την πρόσληψη λίγων αεροσυνοδών - φροντιστών, που είχαν εργαστεί πέρυσι, χωρίς να συμπληρώσουν το προβλεπόμενο όριο απασχόλησης, ελάχιστα εξομάλυναν την κατάσταση στο πτητικό πρόγραμμα της εταιρίας.

Οι ευθύνες για τη σημερινή εικόνα του εθνικού αερομεταφορέα ανήκουν αποκλειστικά στην κυβέρνηση και τη διοίκηση της ΟΑ, που αν και γνώριζαν από πέρυσι τις ελλείψεις σε ιπτάμενο προσωπικό - λόγω και της αλόγιστης πρόωρης συνταξιοδότησης - εντούτοις δε φρόντισαν για την έγκαιρη πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού.

Σ' όλα αυτά, η κυβέρνηση, επί της ουσίας, απαντά με μια... δημόσια συγγνώμη του υπουργού Μεταφορών, Χ. Καστανίδη, προς το επιβατικό κοινό, από το οποίο μάλιστα ζητά "κατανόηση και επιείκεια"! Ο υπουργός εξαναγκάζεται να ομολογήσει ότι στα σημερινά προβλήματα οδήγησαν "λάθη ή παραλείψεις, πρόσφατες ή απώτερες", ενώ για πρώτη φορά καταγγέλλει επισήμως - έστω και αόριστα - ότι υπάρχουν και ορισμένοι, που επιχειρούν συνειδητά να υπονομεύσουν την ΟΑ για να διοχετεύσουν το μεταφορικό της έργο αλλού. Η δημόσια καταγγελία του Χ. Καστανίδη θα είχε σίγουρα αξία αν συνοδευόταν από εγγυήσεις - έστω και προφορικές - ότι υπάρχει η πολιτική βούληση για τη σωτηρία του εθνικού αερομεταφορέα. Κάτι, όμως, που αποφεύγει ο υπουργός, ο οποίος αρκείται στην υπόσχεση ότι ο ίδιος και η νέα διοίκηση της ΟΑ εργάζονται σκληρά για να επιλύσουν τα προβλήματα της εταιρίας, αλλά "σε συνθήκες που δεν είναι εύκολες"!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ