Σάββατο 6 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κατασχέθηκαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών

Μπλου τζιν, αλλά και ...113 κιλά κοκαϊνη ήταν το εμπόρευμα που περιείχε ένα κοντέινερ που ξεφορτώθηκε από πλοίο στο Ικόνιο του Πειραιά και είχε τελικό προορισμό τη Βάρνα της Βουλγαρίας. Το φορτίο είχε εντοπιστεί ως ύποπτο - αλλά όχι για ναρκωτικά - από τις 26 Μάρτη, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, όταν κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά το με σημαία Αντίγκουα πλοίο "Γκερτρούντ" που το μετέφερε.

Η κοκαϊνη κατασχέθηκε την ώρα της μεταφόρτωσής της προς τον τελικό της προορισμό, όταν επενέβησαν οι υπάλληλοι της Δίωξης Ναρκωτικών. Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση.

  • Μια "πολυταξιδεμένη" βαλίτσα, με 14 κιλά κοκαϊνη, που επρόκειτο να διοχετευτεί στην ελληνική αγορά και σε άλλες χώρες της Δυτικής Ευρώπης, εντοπίστηκε στον Ανατολικό Αερολιμένα από την Ασφάλεια Αττικής. "Ατυχος", γιατί έχασε το εμπόρευμα, αλλά τυχερός γιατί απέφυγε τη σύλληψη, στάθηκε ο ιδιοκτήτης της Φρανκ Νίκολσον.Η βαλίτσα έφτασε στην Αθήνα από ένα λάθος. Ο Νίκολσον ταξίδεψε στις 21 Φλεβάρη από τη Λίμα για Παρίσι, μέσω Μαδρίτης. Εκεί, όμως, η βαλίτσα φορτώθηκε κατά λάθος σε άλλη πτήση και κατέληξε στην Ουάσιγκτον. Ετσι, ο Νίκολσον ζήτησε από την αεροπορική εταιρία να του αποσταλεί στην Αθήνα. Ηρθε στην Ελλάδα, πήγε στον Αγ. Κωνσταντίνο και από εκεί μίσθωσε ταξί, για να του μεταφέρει τη βαλίτσα σε ξενοδοχείο των Κ. Βούρλων.

Πράγματι, ο οδηγός πήγε στο αρμόδιο γραφείο του αεροδρομίου και ζήτησε τη βαλίτσα. Εκεί, όμως, τον περίμεναν οι αστυνομικοί, οι οποίοι διαπίστωσαν μεν ότι δεν είχε σχέση με την υπόθεση, αλλά του ζήτησαν να μεταφέρει στα Κ. Βούρλα τη βαλίτσα και αφού αφαιρέθηκε η κοκαϊνη, τη μετέφερε στο ξενοδοχείο. Η βαλίτσα παρέμεινε στο ξενοδοχείο 20 μέρες, χωρίς όμως να παρουσιαστεί κανένας για να την παραλάβει. Τελικά, κατασχέθηκε και σε βάρος του Νίκολσον σχηματίστηκε δικογραφία.

  • Ανήλικος Αλβανός αποπειράθηκε να πουλήσει σε αστυνομικό ναρκωτικά. Συγκεκριμένα, στις 2 του Απρίλη, συνελήφθη στην περιοχή Γκύζη Αττικής ο ανήλικος Β. Γ., γιατί προσπάθησε να πουλήσει σε αστυνομικό της Ασφάλειας, που παρουσιάστηκε σαν αγοραστής, δύο κιλά ακατέργαστης κάνναβης (φούντας), αντί 1,5 εκατ. δραχμών. Μετά από έρευνα που έγινε στο σπίτι του, βρέθηκαν ακόμα 360 γραμμάρια "φούντας" και μία ζυγαριά.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ