Κυριακή 7 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
"Νηστίσιμα" κέρδη για τους εμπόρους

Μειωμένη μέχρι 50% ήταν η κίνηση την εβδομάδα που πέρασε στην αγορά, λίγες μόλις ημέρες πριν μπούμε στην τελική ευθεία για το Πάσχα

Χωρίς ιδιαίτερη κίνηση για την αγορά ήταν η εβδομάδα που πέρασε. Τα περισσότερα καταστήματα ήταν άδεια και οι καταναλωτές περιορίζονται σε μια απλή βόλτα βολιδοσκόπησης των τιμών, ενώ οι έμποροι από τη μεριά τους κάνουν λόγο για πτώση του τζίρου σε σχέση με πέρσι από 35% μέχρι και 50%.

Πάντως, ο εμπορικός κόσμος έχει εναποθέσει τις τελευταίες του ελπίδες στη"Μεγάλη Εβδομάδα". "Το δώρο του Πάσχα, που θα πάρουν οι μισθωτοί, ελπίζω να δώσει "πνοή" στην αγορά". Δήλωσε στο "Ρ" ο Γερ. Ντέστικας,που έχει κατάστημα με παιδικά ρούχα. Ο Σπ. Βρυώνης,που έχει κατάστημα με παιχνίδια και λαμπάδες τόνισε ότι "η κίνηση είναι αισθητά πεσμένη, συγκριτικά με πέρσι. Εχουμε μια μικρή ζήτηση στις λαμπάδες, αλλά τα παιχνίδια δεν πουλιούνται". "Ο κόσμος δεν έχει χρήματα για να ψωνίσει, δεν ξέρω ούτε το δώρο του Πάσχα αν είναι αρκετό...", τόνισε ο Βασ. Ταλούμης που έχει κατάστημα με παπούτσια.

Τα καταστήματα πάντως είναι άδεια... Χαρακτηριστικά, στο κατάστημα παιδικών ρούχων του Β. Αντάκη,που καθίσαμε για 10 λεπτά δεν μπήκε ούτε ένας πελάτης. Ο ίδιος μας είπε ότι οι τιμές παραμένουν σταθερές σε βάρος του κέρδους, αλλά ο κόσμος δεν ανταποκρίνεται.

"Συντηρητικά θα ψωνίσουμε και φέτος, δεν έχω την πολυτέλεια για μεγάλες αγορές". Τα λόγια της Αγγελικής που στεκόταν έξω από βιτρίνα καταστήματος με παπούτσια, είναι χαρακτηριστικά του κλίματος που επικρατεί στην αγορά. Η Κ. Κοντογιάννη τόνισε ότι "δε θα κάνει ιδιαίτερα ψώνια, αφού τα χρήματα για να καλυφθούν τα βασικά έξοδα δε φτάνουν για πολυτέλειες".

Τέλος, σε αρκετά μαγαζιά οι έμποροι συνεχίζουν να κάνουν προσφορές και να ρίχνουν τις τιμές προκειμένου να προσελκύσουν πελάτες. Πάντως, οι καταστηματάρχες οδηγούνται στο συμπέρασμα ότι το καταναλωτικό κοινό χρόνο με τον χρόνο μειώνει τις αγορές του. Κάθε πέρσι και καλύτερα δηλαδή...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ