Τρίτη 9 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΕΡΙΠΟΥ 20 ανασφάλιστοι εργαζόμενοι, Ελληνες συνταξιούχοι και αλλοδαποί, βρέθηκαν να εργάζονται στο υπό επισκευή πλοίο "Ντίκνιτι" του εφοπλιστή Αρκουμάνη (σελίδα 12).

ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ σε καταστήματα της Εθνικής Τράπεζας, άρχισαν ξανά οι εργαζόμενοι στη "Βαμβακουργία Βόλου", ζητώντας να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα (σελίδα 12).

"ΤΣΟΥΧΤΕΡΕΣ" αυξήσεις 33% στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας έχει έτοιμες η κυβέρνηση, με επικρατέστερη ημερομηνία εφαρμογής τους την 1η Ιούλη 1996. Η διοίκηση του ΟΑΣΑ πρόκειται να υποβάλει τις επόμενες μέρες σχετική εισήγηση στον υφυπουργό Μεταφορών (σελίδα 20).

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ στοιχεία για τη σχεδιασμένη ληστρική οικονομική εκμετάλλευση και λεηλασία του εθνικού μας πλούτου, προς όφελος του γερμανικού ιμπεριαλισμού, που εφάρμοσαν οι ναζί κατακτητές (σελίδα 16).ΟΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ και οι γονείς των παιδιών, που παρακολουθούν τη θεραπευτική κοινότητα "18 Ανω", ζητούν να μη σταματήσει η προσφορά των 33 επιστημόνων, που ο πάρεδρος έκρινε τις προσλήψεις τους ως μη σύννομες (σελίδα 32).

ΣΕ ΓΕΝΙΚΟΛΟΓΕΣ εξαγγελίες για την ανάπτυξη της Δυτικής Μακεδονίας προχώρησαν χτες, στις σεισμόπληκτες περιοχές της Κοζάνης και των Γρεβενών, οι Κ. Λαλιώτης και Χρ. Πάχτας (σελίδα 18).

ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ οργανώνουν αύριο πικετοφορίες στην Αθήνα και τον Πειραιά, για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στη συνταξιουχική πολιτική της κυβέρνησης (σελίδα 19).

ΜΑΓΙΚΗ εικόνα θύμιζε το 1ο τακτικό Συνέδριο των νομαρχών. Σε ένα όργιο διγλωσσίας και διπροσωπίας, στις ομιλίες τους, οι αιρετοί νομάρχες κατέκριναν έντονα την κυβέρνηση, απαίτησαν λύσεις, αλλά στο τέλος ενέκριναν ψήφισμα αποδοχής της κυβερνητικής πολιτικής (σελίδα 23).

ΑΦΑΙΡΕΣΗ 10 θέσεων εργασίας από την Κομοτηνή και μεταφορά τους στη Θεσσαλονίκη, θα σημάνει η απόφαση του ΟΤΕ για κατάργηση του Τηλεφωνικού Κέντρου Κομοτηνής (σελίδα 22).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ