Τρίτη 9 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ο Λάτσης νέος μνηστήρας για την "Interbank"

Η Ευρωεπενδυτική Τράπεζα, που ανήκει στον μεγιστάνα Γ. Λάτση,είναι ο νέος μνηστήρας για την εξαγορά της "Interbank", που με τη σειρά της αποδεσμεύτηκε από τη μητρική "Interamerican" και περιήλθε στα χέρια της γαλλικής τράπεζας "Worms" το Δεκέμβρη του 1995. H τελευταία ανακοίνωσε επίσημα χτες την έναρξη συνομιλιών με την Ευρωεπενδυτική για τη διερεύνηση της δυνατότητας εξαγοράς της υπό πώληση τράπεζας.

Η Ευρωεπενδυτική είχε συμμετάσχει για τον ίδιο σκοπό και σε πρωτύτερο διαγωνισμό, στον οποίο όμως πλειοδότησε η ξένη τράπεζα "Midland", που ανήκει στο χρηματοπιστωτικό κολοσσό "Hong Kong and Shangai Banking Corporation" (HSBC). Οι διαπραγματεύσεις ωστόσο ναυάγησαν την περασμένη βδομάδα εξαιτίας οικονομικών διαφορών. Συγκεκριμένα, η "Worms" ζητούσε όχι λιγότερα από 15 δισ. δρχ. για την "Interbank" των 20 υποκαταστημάτων, πρόταση που δεν έγινε αποδεκτή από τη "Midland".

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι η Ευρωεπενδυτική στην αρχική προσφορά της προσδιόρισε την αξία της "Interbank" στα 12 δισ. δρχ. και το επίμαχο αυτό σημείο θα κρίνει αν θα υπάρξει υπαναχώρηση εκ μέρους της ώστε να επιτευχθεί τελική συμφωνία. Απ' την άλλη μεριά πληροφορίες κάνουν λόγο για επαναγορά της "Interbank" από την "Interamerican" του Δ. Κοντομηνά,σε περίπτωση νέου ναυαγίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ