Τρίτη 9 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αύριο οι πικετοφορίες των συνταξιούχων

Οι συνταξιούχοι οργανώνουν αύριο πικετοφορίες στην Αθήνα και στον Πειραιά για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στη συνταξιουχική πολιτική της κυβέρνησης.

Στην Αθήνα η πικετοφορία θα ξεκινήσει στις 10 πμ από την πλατεία Κάνιγγος και την οργανώνουν οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ, του ΤΕΒΕ και του ΤΣΑ. Στον Πειραιά η πικετοφορία θα ξεκινήσει 9.30 πμ από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο της πόλης και οργανώνεται από την επιτροπή των συνταξιουχικών σωματείων. Με ανακοίνωσή του το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πειραιά έχει καλέσει όλους τους εργαζόμενους της πόλης να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση.

Σε χτεσινή ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία συνταξιούχων του ΙΚΑ αναφέρει ότι επιλέχτηκε αυτή η μορφή διαμαρτυρίας γιατί τα προβλήματα των συνταξιούχων παραμένουν άλυτα και η διυπουργική επιτροπή που συγκροτήθηκε για το θέμα των λεγόμενων χαμηλοσυνταξιούχων, δεν τα αντιμετωπίζει σε σωστή κατεύθυνση. "Εχουμε, τονίζει η Ομοσπονδία, αλληλοσυγκρουόμενες δηλώσεις αρμοδίων κυβερνητικών παραγόντων για την επανασύνδεση των κατώτατων ορίων συντάξεων με τα 20 ημερομίσθια του ανειδίκευτου εργάτη".

Και η ανακοίνωση καταλήγει: "Ενώ η ακρίβεια καλπάζει, δεν πήραμε την αύξηση - κοροϊδία του 1996. Θα κάνουμε μαύρο Πάσχα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ