Τετάρτη 10 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"Τρελές" ιδέες

Στις 27 του Μάρτη 1996 ο "Ρ" αποκάλυπτε, ότι η κυβέρνηση μελετά την αύξηση των νοσηλίων, με πρόσχημα την κάλυψη των τεράστιων ελλειμμάτων και την εξεύρεση πόρων για τη χορήγηση κάποιων επιδομάτων προς τους εργαζόμενους. Το θέμα, προς στιγμήν, πάγωσε, αλλά επανέρχεται. Ακούγονται, μάλιστα, "τρελές" ιδέες: Να πενταπλασιαστεί το χιλιάρικο στα εξωτερικά ιατρεία και να διπλασιαστεί η κάρτα εισόδου (5.000 δρχ.) στα νοσοκομεία. Μια άλλη "τρελή" ιδέα είναι η επιβολή φόρων σε κάποια είδη κατανάλωσης.

Στο ερώτημα, αν θα γίνει ή όχι αύξηση των νοσηλίων, κάποιοι αρμόδιοι δεν απαντούν ούτε με "ναι", ούτε με "όχι". Το πεντοχίλιαρο καθιερώθηκε Μεγάλη Πέμπτη (24.4.1992), με ταυτόχρονη αύξηση των νοσηλίων. Από κει και πέρα ας μην ξεχνάμε, πως η κυβέρνηση, υποτίθεται, έχει δεσμευτεί ότι στον τομέα της υγείας ανήκουν τα 85 δισ. δραχμές, που έχουν εισπραχθεί από το φόρο καπνού, ποσό που αυξάνεται κάθε χρόνο.

Η επιβολή αυτού του φόρου ανακοινώθηκε το Φλεβάρη του 1994 απ' τον τότε υπουργό Εθνικής Οικονομίας, Γ. Γεννηματά, με τη ρητή διαβεβαίωση ότι αυτά τα χρήματα θα πάνε στην υγεία. Ας πάνε, λοιπόν, στον προορισμό τους, έστω και καθυστερημένα, για να σταματήσουν οι "τρελές", και πρωτίστως ανθυγιεινές, ιδέες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ