Τετάρτη 10 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μαύρη εργασία

Ακόμα ένας έλεγχος σε πλοίο "επί επισκευή", έφερε χτες στο "φως" περίπου 20 ανασφάλιστους εργαζόμενους, Ελληνες και αλλοδαπούς. Δεν είναι τυχαίο ότι η"μαύρη εργασία" στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις τον τελευταίο καιρό.

Ελληνες συνταξιούχοι, αλλά και αλλοδαποί εργαζόμενοι προσπαθούν να βγάλουν το μεροκάματο, αλλά αυτό δεν είναι ποτέ εύκολο. Τους αναγκάζουν να δουλεύουν ανασφάλιστοι, χωρίς καμιά προστασία, χωρίς δικαιώματα. Από την άλλη τα σωματεία των εργαζομένων στη Ζώνη προσπαθούν να ελέγξουν την κατάσταση πιέζοντας για να γίνονται έλεγχοι. Αντιστέκονται στην ασυδοσία των εργοδοτών προσπαθώντας να προφυλάξουν τα ελάχιστα δικαιώματά τους.

Ομως κι αυτό δεν είναι εύκολο. Είναι γενικά γνωστό ότι οι υπηρεσίες του ΙΚΑ και του Λιμεναρχείου δεν έχουν το απαραίτητο προσωπικό για αποτελεσματικό έλεγχο, αλλά η κατάσταση δεν αλλάζει. Αντιθέτως, οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να αγωνίζονται για το μεροκάματο, ανυπεράσπιστοι στις αρπακτικές διαθέσεις των εργοδοτών και στη "μαύρη εργασία"...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ