Τετάρτη 10 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
"Ρέκβιεμ" και άλλα

Με τον μεγάλο μαέστρο Οδυσσέα Δημητριάδη στο πόντιουμ της Λυρικής Σκηνής θα παρουσιαστεί απόψε, στις 7, το "Ρέκβιεμ" του Μότσαρτ. Πρόκειται για τη δεύτερη και τελευταία παρουσίαση στο "Ολύμπια" (η πρώτη έγινε την Κυριακή) του κύκνειου άσματος του κορυφαίου συνθέτη. Σολίστ της βραδιάς οι Ιουλία Τρούσσα, Μαρία Μαρκέτου, Βαγγέλης Χατζησίμος και Φραγκίσκος Βουτσίνος.Συμπράττουν η Ορχήστρα και Χορωδία της ΕΛΣ.

Ο βραβευμένος με το "Γκραν Πρι Μαρία Κάλλας" στον πρόσφατο διεθνή διαγωνισμό πιάνου του Ατενέουμ, ο Γάλλος πιανίστας Πασκάλ Γκοντάρ θα είναι ο σολίστ της αποψινής συναυλίας (8.30) της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών στο Μέγαρο Μουσικής. Με διευθυντή ορχήστρας τον Νίκο Αθηναίο η ΚΟΑ θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με το έργο "Πυγμαλίων" του Γιάννη Παπαϊωάννου, το Κοντσέρτο αρ. 3 για πιάνο και ορχήστρα του Σεργκέι Προκόφιεφ και τη Συμφωνία αρ. 2 σε μι ελάσσονα, έργο 27 του Σεργκέι Ραχμάνινοφ. Τα εισιτήρια κοστίζουν 5.000, 3.500, 2.500 και 1.000 δρχ. (φοιτητικά).

  • Στο Αθηναϊκό Δημοτικό Θέατρο (Τιμοκρέοντος 6α, Αγ. Σώστης) σήμερα, στις 9μ.μ. και με ελεύθερη είσοδο, ο σύλλογος "Φίλοι Θρησκευτικής Μουσικής" διοργανώνει συναυλία με τη "Μεικτή Χορωδία Θρησκευτικής Μουσικής", σε διεύθυνση του Γιάννη Βουρλιώτη. Αφηγητής θα είναι ο καθηγητής Γιάννης Κρεμμυδάς, βιολί θα παίξει ο Δημήτρης Κρεμμυδάς, φλάουτο ο Σέργιος Γιώτης και πιάνο η Νέλλη Φερεντίνου.

Διαφορετικό μουσικό κλίμα στο "Half Note" (Τριβωνιανού 17, Μετς), όπου σήμερα ολοκληρώνονται οι μουσικές παραστάσεις του κουαρτέτου της ηθοποιού, τραγουδίστριας και χορεύτριας Σέριλ Μάρτιν.Στον ίδιο χώρο από την Κυριακή του Πάσχα μέχρι τις 17 Απριλίου θα εμφανιστεί μια από τις λίγες "μαύρες" φωνές της χώρας μας, η Σοφία Νοητή με το κουιντέτο της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ