Πέμπτη 18 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ακόμα θριαμβολογούν;

Οι ανησυχίες που προκλήθηκαν από τα αποτελέσματα του ταξιδιού του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, πολύ γρήγορα ήρθαν να ενισχυθούν με την επιστολή Κλίντον σε ομογενειακή οργάνωση, που ήρθε χτες στη δημοσιότητα.

Πριν προλάβουν να κοπάσουν οι θριαμβολογίες του Κ. Σημίτη για τη "σημαντική προώθηση των ελληνικών θέσεων", ήρθε ο Αμερικανός Πρόεδρος και ξεκαθάρισε τα πράγματα, προσγειώνοντας ανώμαλα τους εγχώριους υποτακτικούς του. Ετσι, ο Μπιλ Κλίντον αποσαφήνισε ότι σκόπιμα δεν έχει πάρει θέση για το θέμα της κυριότητας της νησίδας Ιμια/Καρντάκ, όπως την αποκαλεί, γιατί - και αυτό είναι καινούριο στοιχείο - η εγκυρότητα των συμφωνιών που είχαν υπογραφεί μεταξύ της Τουρκίας και της Ιταλίας "αμφισβητείται από τα μέρη". Το πλέον σημαντικό όμως είναι ότι ομολογεί πως βρίσκεται σε συνεννόηση με την ΕΕ, την Τουρκία και την Ελλάδα "για την εξεύρεση μιας αμοιβαίας αποδεκτής φόρμουλας για το θέμα της κυριότητας της Ιμιας (!), όπως και για τις άλλες σημερινές διαφορές στο Αιγαίο μεταξύ των δύο αυτών, σημαντικότατων, συμμάχων του ΝΑΤΟ" (!!).

Δυστυχώς, δικαιώνεται το ΚΚΕ, το οποίο άλλη μια φορά προχτές, τόνιζε ότι η κυβέρνηση Σημίτη δίνει γη και ύδωρ στην κυβέρνηση των ΗΠΑ, "προκειμένου να αποτελέσει η χώρα μας το όχημα της αμερικανικής πολιτικής στα Βαλκάνια και ευρύτερα στην περιοχή μας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ