Σάββατο 20 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Επιχειρείται απόλυση συνδικαλιστή

Την άρση της συνδικαλιστικής προστασίας μέλους του ΔΣ του Συνδικάτου Εργατών Μετάλλου Πειραιά ζητά η ΚΑΡΜΟΡ ΕΛΛΑΣ

Την άρση της συνδικαλιστικής προστασίας του Βασ. Ριφουνά,μέλους της διοίκησης του Συνδικάτου Εργατών Μετάλλου Πειραιά, ζητά με αίτησή της στην Επιτροπή Προστασίας Συνδικαλιστών του άρθρου 15 του ν.1264/82, η επιχείρηση ΚΑΡΜΟΡ ΕΛΛΑΣ ΕΠΕ,προκειμένου να τον απολύσει!

Το κείμενο της αίτησης είναι κυριολεκτικά ένα μνημείο συκοφαντιών σε βάρος του συνδικαλιστή και γενικά του Συνδικάτου, ενώ ως... πειστήρια της δήθεν "προκλητικής" συμπεριφοράς του Β. Ριφουνά αναφέρονται "στοιχεία", όπως ότι ζήτησε θέρμανση στο εργοστάσιο, οι διαμαρτυρίες του για την εντατικοποίηση της δουλιάς, την τρομοκράτηση εργαζομένων, την αγενή συμπεριφορά στελεχών της επιχείρησης, καθώς και η "συστηματική προβολή αιτημάτων" κλπ.! Δηλαδή, ευθέως η επιχείρηση ζητά, διά της απόλυσης του εν λόγω συνδικαλιστή, την απαγόρευση της ίδιας της συνδικαλιστικής δράσης στην "επικράτειά" της, αφού - όπως αναφέρει - η πιο πάνω συμπεριφορά του συνδικαλιστή, δηλαδή η εκτέλεση του καθήκοντός του, "εξέρχεται από τα όρια της γνήσιας συνδικαλιστικής δράσης" και αποτελεί "κατάχρηση"! Καταλήγει, δε, αναφέροντας ότι η μη αποδοχή της αίτησης για άρση της συνδικαλιστικής προστασίας και απόλυσης του Β. Ριφουνά, θα αποτελούσε "εξαναγκασμό του εργοδότη να έχει στην εργασία του τέτοιο κακόβουλο μισθωτό..."!

Στελέχη του Συνδικάτου Εργατών Μετάλλου Πειραιά τόνιζαν ότι η δίωξη του συνδικαλιστή, καθώς και άλλων δραστήριων μελών του Συνδικάτου, αποσκοπεί στην ακόμα μεγαλύτερη εκμετάλλευση των εργαζομένων από τη συγκεκριμένη επιχείρηση, η οποία - εκτός των άλλων - αρνείται να εφαρμόσει τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, ενώ επιχειρεί επίσης να επιβάλει την πολυειδικότητα.

Η συνεδρίαση της Επιτροπής που θα εξετάσει την αίτηση της ΚΑΡΜΟΡ είχε οριστεί για χτες, αλλά αναβλήθηκε για την ερχόμενη Πέμπτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ