Κυριακή 21 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Τιμωρούνται οι διαφωνούντες

Απομακρύνθηκαν από το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος οι Σ. Κούβελας, Ντ. Μπακογιάννη και Κ. Καραμανλής. Στην Εθνική Συνδιάσκεψη το οριστικό ξεκαθάρισμα

Την εικόνα του απόλυτου κυρίαρχου στο κόμμα, με την "τιμωρία" όσων τον αντιπολιτεύονται, προσπαθεί να δείξει ο Μ. Εβερτ με τις οργανωτικές αλλαγές που ανακοίνωσε χτες. Οι αλλαγές αυτές ξεκαθαρίζουν το εσωκομματικό τοπίο ενόψει της πανελλαδικής συνδιάσκεψης, που θα γίνει τον Ιούνη, όπου, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, θα γίνει η τελική αναμέτρηση των διάφορων πλευρών του κόμματος.

Κύριο χαρακτηριστικό των αλλαγών είναι η απομάκρυνση από το Πολιτικό Συμβούλιο των αντιπολιτευόμενων στελεχών Ντ. Μπακογιάννη και Σ. Κούβελα, καθώς και του Κ. Καραμανλή, ο οποίος το τελευταίο διάστημα είχε αποστασιοποιηθεί από τον Μ. Εβερτ. Στο Πολιτικό Συμβούλιο στο εξής θα συμμετέχουν, εάν το επιθυμούν, οι πρώην πρωθυπουργοί Κ. Μητσοτάκης, Γ. Ράλλης και Τζ. Τζαννετάκης.

Ο Μ. Εβερτ προχώρησε και στην κατανομή αρμοδιοτήτων ανάμεσα στα στελέχη. Ο αντιπρόεδρος Γ. Βαρβιτσιώτης αναλαμβάνει τους τομείς Εξωτερικών, Αμυνας, Δικαιοσύνης, Θεσμών, Δημόσιας Τάξης, ο ίδιος ο Μ. Εβερτ τους τομείς Εθνικής Οικονομίας, Οικονομικών και Δημοσίων Εργων, ο Στ. Μάνος τους τομείς Βιομηχανίας, Εμπορίου, Τουρισμού, Ναυτιλίας, Τραπεζών, Ασφαλειών, Τεχνολογίας, Αθλητισμού και Πολιτισμού. Ο Σ. Δήμας τους τομείς Γεωργίας, Συγκοινωνιών και Ενέργειας, ο Γ. Σουφλιάς τους τομείς Δημόσιας Διοίκησης, Εσωτερικών και Παιδείας και ο Γ. Κεφαλογιάννης τους τομείς Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Εργασίας.

Θέλοντας να "χρυσώσει το χάπι" της απομάκρυνσης των στελεχών, ο Μ. Εβερτ τοποθέτησε τον Κ. Καραμανλή τέταρτο και την Ντ. Μπακογιάννη πέμπτη αναπληρώτρια κοινοβουλευτική εκπρόσωπο, θέσεις που είναι αμφίβολο εάν θα δεχτούν.

Απομακρύνθηκε από την θέση του και ο Β. Μαγγίνας και τοποθετήθηκε ως εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος ο καθηγητής Π. Παυλόπουλος, ενώ ο πρώην συνεργάτης του Κ. Καραμανλή, πρέσβης Π. Μολυβιάτης, ορίστηκε σύμβουλος του προέδρου για θέματα εξωτερικής πολιτικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ