Πέμπτη 25 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΤΡΕΛΕΣ ΑΓΕΛΑΔΕΣ"
Εντείνονται οι πιέσεις για μέτρα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει την αίσθηση ότι βαδίζουμε σε μια λύση του προβλήματος, σχετικά με τα μέτρα που αποφασίστηκαν για τις "τρελές αγελάδες", δήλωσε χτες εκπρόσωπος του προέδρου της Κομισιόν Ζακ Σαντέρ, χαρακτηρίζοντας πολύ θετικά τα αποτελέσματα της προχτεσινής συνάντησης στις Βρυξέλλες του Βρετανού υπουργού Γεωργίας Ντάγκλας Χογκ και του επιτρόπου Γεωργίας Φρανς Φίσλερ.

Ωστόσο, παρά τα "καλοπιάσματα", οι Βρετανοί αρνούνται να παρουσιάσουν το πρόγραμμα που υποσχέθηκαν για τη μαζική σφαγή των αγελάδων ηλικίας άνω των 30 μηνών. Χτες, ο Ζακ Σαντέρ έστειλε μήνυμα στο Βρετανό πρωθυπουργό Τζον Μέιτζορ, ζητώντας την άμεση υποβολή από τη χώρα του "ενός συγκεκριμένου και λεπτομερούς προγράμματος".

Κι ενώ Βρετανοί αρμόδιοι δηλώνουν και ξαναδηλώνουν ότι δεν είναι διατεθειμένοι να προχωρήσουν σε μαζική σφαγή και απειλούν να προσφύγουν και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την ακύρωση της απαγόρευσης των εξαγωγών βόειου κρέατος. Βρετανοί επιστήμονες σε άρθρο τους δημοσιεύουν ότι ανακάλυψαν στοιχεία που ενισχύουν την άποψη πως είναι στενή η σχέση ανάμεσα στην ασθένεια των "τρελών αγελάδων" και το ισοδύναμό της στον άνθρωπο, την ασθένεια Κρόιτσφελντ - Γιάκομπ. Κι αυτό στηρίζεται, όπως ισχυρίζονται οι δύο επιστήμονες, στις μεγάλες γενετικές ομοιότητες που παρουσιάζουν μεταξύ τους οι πρωτεϊνες (prions) που συνδέονται με τις δύο ασθένειες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ