Κυριακή 28 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α' ΕΘΝΙΚΗ
Η κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος

Το ντέρμπι των αιωνίων ΠΑΟ - Ολυμπιακού στο Ολυμπιακό Στάδιο και η επικίνδυνη έξοδος της ΑΕΚ στο Ηράκλειο, κρίνουν σήμερα την πορεία της κούρσας του τίτλου

Μέρα των... αιωνίων αντιπάλων η σημερινή στο πρωτάθλημα της Α εθνικής. Στα πλαίσια της 29ης αγωνιστικής ο Παναθηναϊκός στο Ολυμπιακό Στάδιο θα υποδεχτεί τον Ολυμπιακό σε ένα σούπερ ντέρμπι. Την ίδια ώρα η ΑΕΚ δοκιμάζεται στο Ηράκλειο κόντρα στον ΟΦΗ. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το ματς του Καυτατζογλείου ανάμεσα στον Ηρακλή και τον Εδεσσαϊκό. Ας δούμε όμως αναλυτικά τα ζευγάρια:

Το μεγάλο ντέρμπι του ΟΑΚΑ "μαγνητίζει" τους φιλάθλους των δύο μονομάχων. Στο στρατόπεδο των γηπεδούχων υπάρχουν αρκετά αγωνιστικά προβλήματα. Απόντες θα είναι οι τιμωρημένοι Καλιτζάκης, Γ. Χ. Γεωργιάδης, ενώ αμφίβολη είναι και η συμμετοχή του τραυματία Γιώργου Δώνη. Τη θέση του διεθνή επιθετικού διεκδικούν οι Λαγωνικάκης, Νιόπλιας. Αναφερόμενος στο ματς ο τεχνικός των πρασίνων Χουάν Ραμόν Ρότσα δήλωσε: "Κάθε προγνωστικό είναι παρακινδυνευμένο. Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα και σε αυτά τα ματς ανεβάζει την απόδοσή του. Εμείς θέλουμε τη νίκη ώστε να διατηρηθούμε στην κορυφή. Αν παίξουμε όπως ξέρουμε θα πάρουμε τη νίκη". Πιθανή 11άδα για το τριφύλλι: Βάντσικ, Αποστολάκης, Καπουράνης, Γ. Σ. Γεωργιάδης, Ουζουνίδης, Κολιτσιδάκης, Μαραγκός, Μπορέλι, Βαζέχα, Μάρκος, Δώνης ή Λαγωνικάκης.

Στην αντίπερα όχθη ο Ολυμπιακός είναι πανέτοιμος για τη νίκη όπως τονίζει ο Τάκης Περσίας: "Είμαστε σε καλή αγωνιστική κατάσταση και νομίζω ότι μπορούμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Πάντα στα μεγάλα ματς οι παίκτες δείχνουν ένα διαφορετικό πρόσωπο. Εύχομαι να γίνει ένα καλό παιχνίδι αντάξιο της φήμης των δύο μονομάχων". Μοναδικός απών για τους ερυθρόλευκους θα είναι ο Βασίλης Καραπιάλης που είναι τιμωρημένος. Τη θέση του θα πάρει ο Αλέξης Αλεξανδρής, ενώ από την αρχή για πρώτη φορά θα ξεκινήσουν οι τρεις ξένοι. Πιθανή σύνθεση: Ράντος, Καραταϊδης, Καλαντζής, Αμανατίδης, Σκαρτάδος, Πασσαλής, Αλεξανδρής, Ιβιτς, Κρεμενλίεφ, Μαρινάκης, Γιουσκόβιακ.

Το άγχος φοβάται ο Μπάγεβιτς

Στο Ηράκλειο η νίκη για την ΑΕΚ είναι μονόδρομος αν θέλει να πιάσει ή περάσει τον Παναθηναϊκός. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς αναφερόμενος στον αγώνα δήλωσε: "Ο ΟΦΗ είναι μια πολύ καλή ομάδα με ισχυρή έδρα. Για μας η νίκη είναι μονόδρομος, γιατί μόνο έτσι θα κρατηθούμε στην κορυφή. Πρέπει πάνω από όλα να αποβάλουμε το άγχος. Με υπομονή μπορούμε να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα". Από την ΑΕΚ θα λείψουν οι τιμωρημένοι Μανωλάς, Σαμπανάτζοβιτς. Πιθανή 11άδα: Ατματζίδης, Μπορμπόκης, Κασάπης, Βλάχος, Κωστένογλου, Μαλαδένης, Κωστής, Σαβέσβκι, Κετσπάγια, Τσάρτας, Μπατίστα.

Οι Κρητικοί αντιμετωπίζουν με αισιοδοξία το ματς. Ο τεχνικός Εγκε Γκέραρντ τονίζει: "Η ΑΕΚ είναι από τις καλύτερες ομάδες. Θέλουμε πειθαρχία και σοβαρότητα για να φτάσουμε στη νίκη. Ακόμη και τύχη. Είμαστε πανέτοιμοι".

Στο Καυτατζόγλειο ο Ηρακλής φιλοξενεί τον Εδεσσαϊκό. Ο προπονητής του Γηραιού κ. Αντωνιάδης είπε: "Εύκολα ή δύσκολα πρέπει να κερδίσουμε ώστε να διατηρήσουμε τις όποιες ελπίδες μας για έξοδο στο ΟΥΕΦΑ". Από τη μεριά του ο Αγγελος Αναστασιάδης το μόνο που επισήμανε ήταν: "Να γίνει ένα καλό ματς και ας κερδίσει ο καλύτερος".

Συνοικιακό ντέρμπι θα έχουμε στη Ριζούπολη όπου ο Απόλλωνας θα υποδεχτεί τον Ιωνικό. Η ελαφρά ταξιαρχία θέλει τους βαθμούς για να εξασφαλιστεί οριστικά στην κατηγορία, ενώ από την άλλη πλευρά οι Νικαιώτες θέλουν να συνεχίσουν τις πετυχημένες εμφανίσεις τους.

Κόντρα Σουηδών στην Καλαμάτα

Στην Καλαμάτα η "μαύρη θύελλα" θα κοντραριστεί με τον ΠΑΟΚ. Ο Μπο Πέτερσον τονίζει: "Εχω ακούσει ότι ο ΠΑΟΚ είναι από τις καλύτερες ομάδες και πλασματικά βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις του πίνακα. Εμείς έχουμε χρέος να παίξουμε δυνατά ώστε να πάρουμε τη νίκη και να ικανοποιήσουμε τους φιλάθλους μας. " Στον δικέφαλο επίσημα πλέον στον πάγκο θα είναι ο Γκίντερ Μπένγκστον που θα βρεθεί κόντρα σε ένα συμπατριώτη του (σ. σ Σουηδοί και οι δύο τεχνικοί).

Στον Πύργο ο Πανηλειακός θα αγωνιστεί κόντρα στον Πανιώνιο που "καίγεται" για πόντους. Ομως και οι Πυργιώτες δεν έχουν σωθεί 100%...

Η Παναχαϊκή στην Πάτρα θα φιλοξενήσει την Ξάνθη. Για τους Πατρινούς οι τρεις βαθμοί είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική ανάγκη.

Τέλος, στο Καραϊσκάκη ο καταδικασμένος Εθνικός θα συγκρουστεί με τη Λάρισα που δίνει μάχη για την παραμονή της στην κατηγορία.

Ολοι οι αγώνες αρχίσουν στις 5μμ. Τα δύο ντέρμπι ΠΑΟ - Ολυμπιακού και ΟΦΗ- ΑΕΚ θα ξεκινήσουν στις 7.15μμ και θα μεταδοθούν σε παράλληλη σύνδεση από το καλωδιακό κανάλι ΦΙΛΜΝΕΤ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ